26,5 εκ. ευρώ για μελέτες έργων σε όλη την Κρήτη υπέγραψε ο Περιφερειάρχης | Ποια έργα θα γίνουν σε κάθε νομό

265-εκ-ευρώ-για-μελέτες-έργων-σε-όλη-την-κρ-1001723

30 μελέτες έργων για όλη την Κρήτη υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Οι μελέτες θα χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι προϋπολογισμού 26,5 εκ. ευρώ.

Τα αντικείμενα των έργων που θα μελετηθούν, αφορούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, διευθέτησης ρεμάτων και ποταμών, ενίσχυσης ή δημιουργίας φραγμάτων και λιμνοδεξαμενών. Διορθωτικών παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο για αντιμετώπιση κατολισθήσεων και φθορών, οδικά έργα καθώς και έργα προστασίας ακτών.

Την ανακοίνωση έκανε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Κρήτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνοντας πως η εκπό-νηση των συγκεκριμένων μελετών είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπορούν τα έργα που θα μελετηθούν να είναι ώριμα και να κατατεθούν προτάσεις για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Οι μελέτες, εστιάζουν σε έργα τα οποία θα στηρίξουν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο στην Κρήτη, αλλά και τον τουρισμό. Συνολικά, με την υλοποίησή τους, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα τονώσουν την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ θα συνδράμουν στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος της Κρήτης που αποτελεί το μεγάλο συγκριτι-κό πλεονέκτημα του νησιού, βοηθώντας στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Αναλυτικά, οι μελέτες αυτές είναι:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook