26χρονος Κρητικός καθηγητής γερμανικού πανεπιστημίου, δίνει μάχες υπέρ της Ελλάδας μέσα στο Βερολίνο

26χρονος-κρητικός-καθηγητής-γερμανικο-267400

Ο 26χρονος Νίκος Παπαδάκης είναι ένας Κρητικός που εδώ και 4 χρόνια ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Πήγε το 2011, στην καρδιά της κρίσης, προκειμένου να σπουδάσει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Κι από τότε έμεινε εκεί, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο και συνεχίζει να δίνει μάχες υπέρ της Ελλάδας, τόσο στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα όσο και μέσα στη γερμανική κοινωνία.

«Ο πατέρας μου, μου λέει μερικές φορές, «πού είσαι; Είσαι στο Βερολίνο, στο στόμα του λύκου!», λέει ο 26χρονος Κρητικός.

Έχει την άποψη ότι ο γερμανικός λαός, γενικά, είναι φιλόξενος. Πολλοί είναι όμως οι Γερμανοί πολίτες που επηρεάζονται από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία εδώ και χρόνια αναπαράγουν τη «λογική» του «τεμπέλη Έλληνα», ο οποίος περιμένει να τον ζήσουν οι άλλοι…

Όπως λέει ο 26χρονος Κρητικός, πρόσφατα είχε μια συζήτηση με ένα Γερμανό μεσήλικα, ο οποίος υποστήριζε τις γνωστές απόψεις περί των «τεμπέληδων Ελλήνων» και των ευθυνών της «κυβέρνησης απατεώνων», όπως παρουσιάζουν πολλά γερμανικά μέσα την κυβέρνηση, τον ίδιο τον Α. Τσίπρα, αλλά και τον Γ. Βαρουφάκη. Ο Ν. Παπαδάκης, αφού απάντησε σ’ αυτά, του έδωσε να καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι ανάμεσα στα κράτη ούτε, πολύ περισσότερο, ανάμεσα στους λαούς τους.

«Προσπάθησα να τον πείσω ότι δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ των εθνών, αλλά μεταξύ των κοινωνικών τάξεων», λέει. «Κι ότι πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί οι λαοί και οι πολίτες της Ευρώπης για να έχουμε τον κοινό χώρο για την πρόοδο. Ότι αυτό είναι και το δικό μου και το δικό του συμφέρον».

Ο 26χρονος, που συμμετέχει στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βερολίνο, εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι μία νίκη για την Ελλάδα και για όλους τους εργαζόμενους στην Ευρώπη.

Ο Νίκος Παπαδακης είναι ένας από τους 328.564 Έλληνες πολίτες που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι το τέλος του 2014, ζουν στη Γερμανία. Η προηγούμενη χρονιά ήταν η τέταρτη συνεχής κατά την οποία ο συνολικός αριθμός των Ελλήνων της Γερμανίας αυξήθηκε. Από το 2009, πρώτη «εμφανής» χρονιά της κρίσης στην Ελλάδα, περισσότεροι από 138.000 Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία.

candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook