2,5 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν στο Δημόσιο | Μόνο ;…

25-εκατομμύρια-έλληνες-χρωστούν-στο-δημ-45063

Στον μεγαλύτερο “πονοκέφαλο” της κυβέρνησης εξελίσσεται η υστέρηση στα έσοδα καθώς οι συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις οδηγούν no moneyολοένα και περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι το 2010 ο αριθμός των ανθρώπων που χρωστούσαν στο Δημόσιο δεν ξεπερνούσε τις 600.000, το 2012 ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα 2,5 εκατομμύρια ενώ και οι οφειλές από 10 δισ. ευρώ το 2010, πέρυσι διπλασιάστηκαν.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν στις αρχές του έτους αγγίζουν το 1,3 δισ. ευρώ και αφορούν περίπου 1,3 φυσικά πρόσωπα δηλαδή σχεδόν δυο στους δέκα φορολογούμενους και 36.243 επιχειρήσεις.

Το αδιέξοδο της αδυναμίας στην είσπραξη είναι εμφανές και στις εφορίες καθώς από τις 140 εφορίες τον Φεβρουάριο, μόνο 17 πέτυχαν τον στόχο είσπραξης εσόδων από ΦΠΑ και όλες οι άλλες εμφανίζουν αρνητικές επιπτώσεις.

Τα καλύτερα αποτελέσματα πάντως εμφανίζουν οι ΔΟΥ Περιστερίου, Κατερίνης, Βόλου και τα χειρότερα εκείνα των ΔΟΥ Μυκόνου, Αμαρουσίου και Σπετσών.

Όπως αναφέρει το “Έθνος” και η “Ημερησία”, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νέο σύστημα για την απόδοση του ΦΠΑ και το οποίο προβλέπει την υποχρέωση υποβολής χρεωστικής περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ με ταυτόχρονη πληρωμή ενός ποσού της τάξεως των 10 ευρώ αλλά και την εξόφληση του υπόλοιπου σε δυο δόσεις ή εφάπαξ.

Το νέο σύστημα αναμένεται να ισχύσει για τις φορολογικές περιόδους που ξεκινούν από την 1η Απριλίου και μετά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook