21 Μαΐου: Εκλογές, γιορτές και διοργανώσεις σε μία Κυριακή

21-μαΐου-εκλογές-γιορτές-και-διοργανώσ-1581250

Η 21η Μαΐου όπου οι έλληνες πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας στις κάλπες είναι μια ημερομηνία γεμάτη από διοργανώσεις και γιορτές. Ποιές συμπίπτουν με τις εκλογές του 2023.

Την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ανακοίνωσε την Τρίτη (28/3) στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας και επίσημα πλέον την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Έτσι, οι πρώτες εκλογές θα διεξαχθούν την 21η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία φαίνεται πως συμπίπτουν μια σειρά από γιορτές και διοργανώσεις.

Εκτός λοιπόν από τις εθνικές εκλογές, η 21η Μαΐου είναι συνδεδεμένη ούτως ή άλλως με τη χριστιανική γιορτή των Κωνσταντίνου και Ελένης, αφιερωμένη στη μνήμη του ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α’ του Μεγάλου και της μητέρας του, Ελένης.

Παράλληλα, η 21η Μαΐου έχει και αθλητική χροιά, καθώς το τριήμερο 19-21 Μαΐου διεξάγεται και το Final Four της EuroLeague, με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί την παρουσία του στο Κάουνας. Την ίδια ημέρα, λοιπόν, που διεξάγονται οι εκλογές στη χώρα μας, είναι προγραμματισμένος και ο τελικός.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο (20/5), θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία (το πιθανότερο είναι το Σάββατο 27/5), ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε το πού θα γίνει ο τελικός.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook