21 πράγματα που πρέπει να κάνεις το 2013

21-πράγματα-που-πρέπει-να-κάνεις-το-2013-22892

TODOΕδώ και χρόνια καλούμαι να γράψω μια τέτοια λίστα – φέτος για πρώτη φορά με ταλαιπώρησε τόσο πολύ. Λοιπόν, τα 21 πράγματα που πρέπει να κάνεις το 2013.

1. Αρχικά, πάρε μια βαθιά ανάσα. Αυτή είναι η πιο δύσκολη, αλλά η τελευταία (;) τόσο δύσκολη χρονιά. Η χρονιά με το 13. Πρέπει να επιζήσεις. Μετά το καλοκαίρι θ’ αρχίσει η ανάδυση.

2. Σχεδίασε τις κινήσεις σου πέρα από το 2013. Σκέψου τι θα συμβεί μετά.

3. Διάβασε και κανένα βιβλίο. Οι άνθρωποι πάντα ζούσαν δράματα. Ίσως μεγαλύτερα, πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας. Χρησιμοποίησέ το για έμπνευση, τις δύσκολες εποχές πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε με στιλ, σαν ήρωες.

4. Οργάνωσε το χρόνο σου και τις δουλειές σου, θα τις επιτύχεις ευκολότερα και ο χρόνος θα σου φανεί μεγαλύτερος. Αυτή την εποχή δεν μπορεί να είσαι τόσο χύμα. Κάνε σχέδια για τη μέρα, τη βδομάδα, το μήνα.

5. Κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου. Πάψε να ανησυχείς για όσα δεν μπορείς να ελέγξεις.

6. Μάθε να φεύγεις. Είναι τέχνη. Να προλαβαίνεις τη στιγμή πριν την κούραση. Κάθε άνθρωπος θέλει μια γωνιά δικιά του, προστατευμένη. Οι άντρες κάπου φεύγουν μεσοβδόμαδα σε έναν πλανήτη δικό τους. Δεν είναι κακό.

7. Ξανακόψε το κάπνισμα. Οι στατιστικές λένε ότι χρειάζονται συνήθως 4 προσπάθειες.

8. Μη βάζεις το κινητό πάνω στο τραπέζι. Μη του ρίχνεις συνεχώς κλεφτές ματιές. Δεν υπάρχει πιο θλιβερό θέαμα από ένα ζευγάρι που κοιτάνε και οι δυο μια οθόνη ανάμεσά τους.

9. Μη φοβάσαι τα λάθη.  Μη σκέφτεσαι συνεχώς εναλλακτικές λύσεις. Βραχυκυκλώνεσαι. Είναι απλώς προθέρμανση για το επιτυχημένο άλμα.

10. Προστάτευσε την προσωπική σου ζωή. Μόνο τότε είναι δικιά σου. Τα μυστικά είναι το καύσιμο του έρωτα.

11. Μάθε να ακούς. Ίσως αυτό σου χρειάζεται περισσότερο για να μιλήσεις και συ. Και να έχεις κάτι να πεις.

12. Στείλ’ του / της ένα σκληρό sms, τι θέλεις να σου κάνει, με απλές ωμές λεπτομέρειες. Αναστάτωσέ τον / την εκεί που δεν το περιμένει.

13.  Μάθε να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές. Να ερμηνεύεις το σπάσιμο της φωνής, τα υγρά μάτια, τα μισά χαμόγελα, τη φλέβα που πάλλεται στο μέτωπο, τα βλέφαρα που πεταρίζουν φοβισμένα, τα θλιμμένα βλέμματα. Μην εκβιάζεις διαβεβαιώσεις, δεν σημαίνουν τίποτα.

14. Διάλεξε τις μάχες σου. Άσε μερικά πράγματα να περνάνε στο ντούκου, άσε καμιά πέτρα να πέσει κάτω. Αλλιώς φαίνεσαι απλώς εριστικός γκρινιάρης και σπαταλάς πολύτιμη ενέργεια.

15. Πες, έκανα λάθος. Είναι δύσκολο να το καταλάβεις, αλλά είναι απίστευτα απελευθερωτικό. Όχι μόνο για σένα, απελευθερώνει αμέσως και τους άλλους γύρω σου.

16. Άνοιξε κανα βιβλίο. Ένα βιβλίο σε ταξιδεύει. Τέλος.

17. Άλλαξε για λίγο.  Κάποτε τα συναρπαστικά πράγματα συμβαίνουν δίπλα μας. Είναι δωρεάν και μένουν αξέχαστα. Αυτό που λείπει συνήθως, είναι η δική μας διαθεσιμότητα.

18. Να είσαι τρυφερός και άγριος στον έρωτα. Απαλό και καυτό μαζί. Όχι, δεν είναι αντιφατικό. Μόνο έτσι είναι.

19. Αν ένα τηλέφωνο, μια επίσκεψη, ένα μήνυμα μπορεί να δώσει χαρά σε κάποιον, μην αμελήσεις ούτε μια φορά να το κάνεις. Θα ωφελήσει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι φαντάζεσαι και η χαρά του άλλου επιστρέφει σε σένα.

20. Ζήσε λιγότερο στο FB. Μη νομίσεις ότι είναι επικοινωνία. Χάσιμο χρόνου είναι. Όποιος σκοτώνει την ώρα του δεν δολοφονεί κανέναν. Αυτοκτονεί. Μίλα όταν έχεις πράγματι κάτι να πεις.

21. Σκέψου πριν μιλήσεις. Μην ακούς αυτούς που λένε ότι έτσι φρενάρεις τον αυθορμητισμό σου. Για μερικές κουβέντες που είπαμε μετανιώνουμε μια ζωή. Μια λάθος φράση κάποτε είναι αρκετή για να χάσεις τα πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook