2015 ερωτήσεις μέσα σε ένα χρόνο από τους Κρητικούς βουλευτές | Ποιοι είναι οι πιο «ομιλητικοί»

2015-ερωτήσεις-μέσα-σε-ένα-χρόνο-από-τους-κ-90313

vouli

Συνολικά 2.015 ερωτήσεις έχουν καταθέσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο οι βουλευτές που εκπροσωπούν την Κρήτη από τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης πέρυσι τον Ιούνιο μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2013.

Βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ πρώτος σε ερωτήσεις -και με αξιοσημείωτη διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο- έρχεται ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης με 705! Ακολουθούν ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου με 251 και ο συντοπίτης του Μιχάλης Κριτσωτάκης, που εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, με 241 ερωτήσεις.

Συνολικά οι Χανιώτες βουλευτές έχουν καταθέσει 179 ερωτήσεις, οι Ρεθεμνιώτες 199, οι Ηρακλειώτες 1.533 και οι Λασιθιώτες 104.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης εμφανίζεται να μην έχει καταθέσει καμία ερώτηση, γεγονός που δικαιολογείται από τη στιγμή που κατείχε θέση υφυπουργού μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο πλέον ‘λαλίστατος’ βουλευτής της Κρήτης είναι ο Νότης Μαριάς, που εκλέγεται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο Ηράκλειο και έχει εκφωνήσει 106 ομιλίες στο Κοινοβούλιο, ενώ τις περισσότερες συμμετοχές σε επιτροπές έχει ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης (168). Τέλος, τις περισσότερες αναφορές έχει καταθέσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου με 359.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία για το διάστημα από τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013, η δραστηριότητα των βουλευτών της Κρήτης διαμορφώνεται ως εξής:

Layout 1

 

Πηγή: haniotika-nea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook