20 χρόνια πριν, όταν ο Μπιλ Κλίντον επιβεβαίωνε την πιο διάσημη απιστία όλων των εποχών

20-χρόνια-πριν-όταν-ο-μπιλ-κλίντον-επιβε-727275

Ήταν Αύγουστος του 1998, 20 ολόκληρα χρόνια από σήμερα, όταν όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Αμερική να κλυδωνίζεται από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που ενέπλεκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Bill Clinton και μια εκπαιδευόμενη του γραφείου του. Το περιβόητο σκάνδαλο Lewinsky φυσικά δεν ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου του 1998, όμως έπειτα από δεκάδες δημοσιεύματα και έρευνες για την υπόθεση και υπό το βάρος των αποκαλύψεων που οδήγησαν τον τότε πρόεδρο να καταθέσει ενώπιον ειδικού ανακριτή, ο Bill Clinton παραδεχόταν αυτό που όλοι είχαμε υποψιαστεί.

«Μου υπεβλήθησαν ερωτήσεις για τις σχέσεις μου με την Monica Lewinsky. Και ενώ οι απαντήσεις μου ήταν νομικά ακριβείς, δεν προσέφερα επιπλέον ερωτήσεις. Είχα σχέση με την δεσποινίδα Monica Lewinsky και αυτό ήταν απρεπές. Στην πραγματικότητα ήταν λάθος.

Αποτέλεσε λανθασμένη κρίση και προσωπική αποτυχία από μέρους μου για την οποία είμαι ο μόνος υπεύθυνος» έλεγε το καλοκαίρι του 1998 ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πολλοί προσπαθούσα να υποθέσουν που βρισκόταν και πώς παρακολουθούσε την δήλωση αυτή η σύζυγός του Hillary.

Το σκάνδαλο Lewinsky, όπως έμεινε στην ιστορία, αφορούσε στις εξωσυζυγικές σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, με την 22 ετών εκπαιδευόμενη στον Λευκό Οίκο Monica Lewinsky από το 1995 ως και το 1997. Οι ερωτικές περιπτύξεις στο οβάλ γραφείο ήρθαν στο φως το 1998 και οδήγησαν τον πρόεδρο ένα βήμα από την καθαίρεση με τις κατηγορίες της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης και της ψευδορκίας. Η πέτρα του σκανδάλου ήταν απόφοιτος του κολεγίου Lewis & Clarck και προσελήφθη από τους Clinton το πρώτο εξάμηνο του 1995, ως εκπαιδευόμενη στο Λευκό Οίκο.

Η 22χρονη τότε εκμυστηρεύτηκε τις επαφές της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε μια συνάδελφό της από το υπουργείο Άμυνας, την Linda Tripp, η οποία και υπέκλεψε τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες.

Όταν η Lewinsky αρνήθηκε τις σεξουαλικές επαφές με τον Bill Clinton, κατά την ακρόασή της για την υπόθεση Paula Jones (η τελευταία είχε μηνύσει με τη σειρά της τον πρόεδρο για σεξουαλική παρενόχληση), τότε η Tripp έδωσε τις κασέτες των τηλεφωνικών της συνομιλιών στον ανεξάρτητο ανακριτή Kenneth Starr, οποίος και είχε αναλάβει όλες τις μυστήριες υποθέσεις του προεδρικού ζεύγους (και δεν είχαν σχέση μόνο με το μπλε φόρεμα ή τα περιβόητα πούρα). Ωστόσο, όπως θα παρακολούθησες και παραπάνω, ο Clinton παραδέχτηκε την σεξουαλική σχέση του με την εκπαιδευόμενη, επέμεινε ωστόσο πως η πρότερη κατάθεσή του, στην οποία αρνούνταν οποιαδήποτε σχέση, ήταν αληθής.

Για την ακρίβεια, μίλησε για «νομικά έγκυρη» απάντηση, καθώς η υπεράσπιση του προέδρου στάθηκε στον χρόνο της ερώτησης, με τον Bill Clinton να απαντά πως «δεν έχει σεξουαλική επαφή ή απρεπή σχέση», εξηγώντας στη συνέχεια πως μιλούσε σε ενεστώτα χρόνο και ότι αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως είχε εμπλακεί σεξουαλικά με την Monica Lewinsky στο παρελθόν. Καθώς εξελισσόταν η υπόθεση η Lewinsky αποκάλυψε πως είχε συνευρεθεί ερωτικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ εννιά φορές, από τον Νοέμβριο του 1997, ως τον Μάρτιο του 1997. Επιπλέον, ήρθαν στο φως οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες των ερωτικών τους επαφών, που αφορούσαν στην χρήση πούρων για το ερωτικό παιχνίδι, αλλά και το… μπλε φόρεμα με τον λεκέ, που οι κατήγοροι του προέδρου ισχυρίζονταν πως την πίεσε να καταστρέψει (μεταξύ άλλων), προκειμένου να μην υπάρχουν στοιχεία ενοχής του.

Η 44χρονη πλέον Monica έκανε και πάλι την εμφάνισή της στην δημόσια ζωή της Αμερικής πριν από λίγους μήνες, όταν μίλησε για το κίνημα #MeToo που γιγαντώθηκε το τελευταίο διάστημα με αφορμή απόπειρες σεξουαλικής παρενόχλησης ή και κακοποίησης γυναικών στον χώρο του θεάματος, διερωτώμενη αν μπορούσε τότε, όντας μια 22χρονη πρακτικάριος να έχει δώσει την συγκατάθεσή της για όσα διεμήχθησαν μεταξύ εκείνης και του Bill Clinton.

Αν και από την πρώτη στιγμή μίλησε για συναινετική σεξουαλική επαφή και πως έλαβε μέρος στην σχέση αυτή με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ με τη θέλησή της, σκιαγραφεί την προφανή διαφορά επιρροής και εξουσίας που είχαν οι δύο πλευρές της υπόθεσης. «Πλέον στα 44, αρχίζω να σκέφτομαι τις επιπλοκές της διαφοράς εξουσίας που ήταν τόσο συντριπτική μεταξύ ενός προέδρου και μιας εκπαιδευόμενης» αναφέρει. Η ίδια ωστόσο ρίχνει σήμερα τα βέλη της και κατά του ειδικού ανακριτή Kenneth Starr και της επιμονής με την οποία διεξήγαγε τις έρευνες με αποτέλεσμα να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για μήνες, ίσως και χρόνια αργότερα.

 

πηγή: ladylike.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook