2ος στον κόσμο ο Τσάτουμας στο μήκος

2ος-στον-κόσμο-ο-τσάτουμας-στο-μήκος-124965

Εξαιρετικές επιδόσεις πραγματοποίησαν οι Έλληνες πρωταθλητές την πρώτη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Δύο πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία ανδρών/γυναικών σημειώθηκαν στο απογευματινό πρόγραμμα.

tsatΟ Λούης Τσάτουμας αναδείχθηκε νικητής στο μήκος με 8.23μ. βελτιώνοντας κατά δύο εκατοστά το ρεκόρ που είχε από το 2011 στην Παιανία. Είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο πίσω τα 8.30μ. του Ρώσου Αλεκσάντρ Μενκοβ.

«Είχα χρόνια να πετυχαίνω τόσο υψηλές επιδόσεις συνεχόμενα. Αισθάνομαι καλά και αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι να κάνω προπόνηση. Με τον προπονητή μου θα δούμε αν θα κάνω άλλο αγώνα πριν από το Παγκόσμιο«, είπε ο Μεσσήνιος άλτης.

Στα 3.000μ. βάδην η Δέσποινα Ζαπουνίδου κατέβασε εντυπωσιακά το χρόνο της (σ.σ. είχε 13:01.73 από το 2013), τερματίζοντας σε 12:35.13.

Το πανελλήνιο ρεκόρ απείλησε και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ. Δοκίμασε να ξεπεράσει τα 5,84μ. κάνοντας δύο καλά άλματα. Πήρε τη νίκη με 5,77μ. για την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

«Οι δύο προσπάθειες στα 5,84 ήταν πολύ καλά. Συνεχίζουμε με τον αγώνα της Ουκρανίας κι έπειτα στην Γερμανία. Γενικώς είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία μου. Εγώ και ο προπονητής μου κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια«, τόνισε ο Φιλιππίδης.

Το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Σόποτ έπιασε η Μαρία Γάτου στα 60μ. Με χρόνο 7.29 δευτερόλεπτα έγινε η έκτη ταχύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών. Η Γρηγορία Κεραμιδά έκανε 7.36 δευτερόλεπτα και βρίσκεται κοντά στο όριο συμμετοχής για το Σόποτ (7.32)

Στους άνδρες ο Μάκης Στεργιούλης τερμάτισε σε 6.72 δίχως να αφήσει περιθώριο στους Λυκούργο Τσάκωνα και Κώστα Δουβαλίδη που έκαναν 6.78, ο Δουβαλίδης βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook