180 εκατ. για νέες φοιτητικές εστίες στην Κρήτη

180-εκατ-για-νέες-φοιτητικές-εστίες-στην-864567

Την κατασκευή φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο καθώς και Πολιτιστικού και Εμπορικού Πάρκου Αναψυχής στο Ηράκλειο, ενέκριναν δύο διυπουργικές επιτροπές που συνεδρίασαν εχθές.

Η Επιτροπή ενέκρινε το έργο «Υλοποίηση εγκαταστάσεων φοιτητικών εστιών Πανεπιστημίου Κρήτης μέσω ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 180 εκ. ευρώ, που αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση φοιτητικών εστιών στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, καθώς και την αποπεράτωση του αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου. Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τρία έτη για την κατασκευαστική περίοδο και 27 έτη για την περίοδο λειτουργίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ενημερωτικό σημείωμα, το πρόβλημα ανεύρεσης στέγης στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά σοβαρό, γεγονός που έχει προβληματίσει τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιπρόσθετα, η αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθότι η δυναμικότητα των υφιστάμενων κτηριακών υποδομών των φοιτητικών κατοικιών, είναι κατά πολύ μικρότερη από τον αριθμό των φοιτητών που δικαιούνται στέγαση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook