18 χρόνια Super Fm 89.6 | Μεγαλώσαμε και μυαλό δεν βάλαμε…

18-χρόνια-super-fm-89-6-μεγαλώσαμε-και-μυαλό-δεν-βά-58359

super_18_mainΟ Super Fm είναι από τους πρώτους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νομού Χανίων με αδιάλειπτη λειτουργία εδώ και 18 χρόνια.

super20Άρχισε να εκπέμπει την 1η Μαϊου του 1995. «Με το κλείσιμο του Χανιά 100 δημιουργήθηκε ένα κενό το οποίο θεωρήσαμε ότι μπορούσε να καλυφθεί» θυμάται χαρακτηριστικά ο άνθρωπος πίσω από τον Super fm, Δημήτρης Παππάς. «Μαζευτήκαμε λοιπόν μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη και μεράκι για το ραδιόφωνο και ξεκινήσαμε δυναμικά και με διάθεση να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην κοινή μας αγάπη. Ήταν ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά ήμασταν σίγουροι ότι άξιζε τον κόπο».

Ο Super fm δημιουργήθηκε 2 μήνες μετά το κλείσιμο του Χανιά 100 από τον Δημήτρη Παππά και τον Γιάννη Γρυφάκη, έμπειρο ηλεκτρονικό και άριστο γνώστη της τεχνολογίας. Άρχισε να εκπέμπει δοκιμαστικά τον Φεβρουάριο του 1995 μόνο με μουσική και την προδιαφήμιση με τη φωνή του Γιώργου Πολυχρονίου.

Μία ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων και ραδιοφωνικών παραγωγών «ανοίγουν μικρόφωνο» στις 8 το πρωί της Πρωτομαγιάς του 1995.

sp1Η πρώτη φωνή που ακούγεται στον Super fm, το πρώτο “καλημέρα” βγαίνει από το στόμα του Μανώλη Κονσολάκη. Η υπόλοιπη ομάδα στο ξεκίνημα του Super fm αποτελούνταν από τους Ζωή Γιαννόγλου, Φένη Μπομπολάκη, Γιώργο Γεωργιλαδάκη, Φανή Κατσιά, Θοδωρή Ζουριδάκη, Νίκο Στάμου, Κώστα Σπανάκη, Άντζελα Σταρόβα, Βασίλη Μαυρουδή, Γιάννη Ντουντουνάκη, Μαρία Μανταδάκη, Πόπη Ποντικάκη και Δημήτρη Παππά.

Ο σταθμός «στήθηκε» πάνω στο μότο “Ενημέρωση, μουσική, ψυχαγωγία, super fm 903” με το περίφημο σήμα – τραγούδι σε μουσική Βαγγέλη Σπανακάκη.

Στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του δημιουργεί εκδηλώσεις – θεσμούς για την πόλη των Χανίων, όπως το Κυνήγι Θησαυρού, τα περίφημα beach party τον 15Αύγουστο στην Παλαιόχωρα, τα παιδικά αποκριάτικα πάρτι καθώς επίσης και πολλά θεματικά πάρτι, bazaar μουσικής, μεγάλους διαγωνισμούς κλπ.

sp6

Περισσότερες φωτογραφίες από εκδηλώσεις και πάρτι εδώ

Στην πορεία από το μικρόφωνο του Super fm πέρασε «όλος ο καλός κόσμος»! Εμμανουέλα Νικολακάκη, Άρης Σταματάκης, Εύη Ντουράκη, Γιώργος Κολομπάκης, Νάσος Μερμικίδης, Παναγιώτης Ταβουλάρης, Λευτέρης Ανντωνακάκης, Γιάννης Μάλλας, Κίμωνας Κίτρινος, Ανδρέας Γερακάκης, Μαρία Μωραϊτη, Ελεονώρα Λουραντάκη, Παντελής Σπυριδάκης, Ευαγγελία Ξηρουχάκη, Ελένη Φουντουλάκη, Βίκυ Παπαδογιαννάκη, Βασίλης Μαυρουδής, Χάρης Παντελάκης, Στέλλα Καμισάκη, Μάνος Σπυριδάκης, Τασούλα Οικονομάκη, Μιχάλης Ζαχαριουδάκης, Γιώργος Ουντράκης, Βαρδής Καλογεράκης, Στέλλα Σπανουδάκη, Ναπολέων Σαραντίδης, Νεκτάριος Πετροδασκαλάκης, Σπύρος Μανουσέλης, Δημήτρης Γιαννούλης, Χαρά Γιαννοπούλου, Νίκος Δραπανιώτης, Νίκος Μανουσέλης, Κώστας Γουβεράκης, Ναταλί Ζεντέλη, Γιάννης Δρακάκης, Γιώργος Ροβιθάκης, Σοφία Κουτσογιαννάκη, Σταύρος Κυριακάκης, Στέλλα Μπολαράκη, Μάρκος Κλωνιζάκης, Μαργαρίτα Γουργουρίνη, Γιώργος Πατεράκης, Γιώργος Πανταζής, Μάνος Πατεράκης, Τάσος Χαραλαμπάκης, Στέλιος Γομπάκης, Ευτύχης Πετράκης, Χριστίνα Πενθερουδάκη, Μάκης Καρτσωνάκης, έμπειροι και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί, άνθρωποι του ραδιοφώνου και γνώστες του αντικειμένου τους.

Εξάλλου, στα μικρόφωνα του Super fm φιλοξενήθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Ντόρα Μπακογιάννη όπως και το σύνολο των Κρητικών πολιτικών) και τον καλλιτεχνικό χώρο (Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Μητροπάνος, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Κότσιρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μιχάλης Χατζηγιάννης και πολλοί άλλοι).

Ο σταθμός υποστήριζε ανέκαθεν τη φιλοσοφία «υπεύθυνη, αντικειμενική όχι κουραστική ενημέρωση, ελληνική και ξένη μουσική που δεν προσβάλει τα αυτιά των ακροατών, χαμηλό προφίλ, παρέα και επικοινωνία», χαρακτηριστικά που τον τοποθέτησαν πολύ ψηλά στην προτίμηση των ακροατών.

Εξάλλου, οι ακροατές είχαν πάντα ενεργό συμμετοχή τόσο στις καθημερινές εκπομπές, όσο και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε κατά καιρούς ο σταθμός, κυρίως με τις δεκάδες συναυλίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας.

afises_concerts (31)

Δείτε άλλες 40 αφίσες από συναυλίες που υποστήριξε ο Super Fm εδώ

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ο Super fm 903 αναγκάζεται να αλλάξει τη συχνότητά του λόγω της έλευσης της ΕΡΑ Σπορ στα Χανιά στους 90.1, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεμβολές και τεχνικά προβλήματα στην ακρόαση του σταθμού. Ο Super fm αναγκάζεται να εκπέμψει στους 89.6, γεγονός που αλλάζει τα έως τότε δεδομένα, δημιουργώντας πρόβλημα στη σχέση του σταθμού με τους ακροατές του.

Το κλίμα της εποχής όπου το lifestyle ευδοκιμεί, συνέβαλε σε μια γενικότερη ύφεση των ενημερωτικών ραδιοφώνων, γεγονός που, σε συνδυασμό με την αλλαγή της συχνότητας, έχει τις συνέπειές του και στον Super fm.

Το 2009 ο σταθμός περνάει πλέον εξ΄ ολοκλήρου στα χέρια του Δημήτρη Παππά, ενώ συγχρόνως ξεκινάει και η συνεργασία με τον Real fm, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη μιας νέας πορείας και την καθιέρωσή του ως το πρώτο talk radio των Χανίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Περισσότερες φωτογραφίες από τις επετειακές εκπομπές εδώ

Το 2010 ο σταθμός γιορτάζει τα 15 του χρόνια με επετειακές εκπομπές και έναν μεγάλο διαγωνισμό, πολλά δώρα αξίας με πρώτο ένα αυτοκίνητο και ένα μεγάλο πάρτι στο Villa Mercedes, που τίμησαν με την παρουσία τους ακροατές του σταθμού και γνωστές προσωπικότητες της πόλης.

PARTY_VILLA (40)

Περισσότερες φωτογραφίες από το party στο Villa Mercedes εδώ

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

super4Ο γνωστός Dj producer Dr. Felix από το Radio Dimensione Suono το μεγαλύτερο ραδιόφωνο της Ιταλίας φιλοξενήθηκε ένα μήνα το καλοκαίρι του 1997 στον Super Fm. Στο παρακάτω ηχητικό ακούστε live το σόου που έκανε την βραδιά ανάθεσης Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

 

super6

 

 

 

 

super3 sp10

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook