16χρονος Κρητικός ο μόνος αθλητής παραολυμπιακής ιππασίας στην Ελλάδα

16χρονος-κρητικός-ο-μόνος-αθλητής-παραο-97214

CACHE_620X620_1_1073332Με συμπολεμιστή τον Donizzeti, το άλογό του, ένας 16χρονος Ηρακλειώτης, ο Μιχάλης Καλαράκης, όχι μόνο νικάει την τετραπληγία, αλλά… καλπάζει για την Παραολυμπιάδα του 2016 στη Βραζιλία! Μάλιστα, στο Ηράκλειο θα βρίσκεται την ερχόμενη Παρασκευή ο διεθνούς φήμης προπονητής ιππασίας Clive Milkins, ο άνθρωπος πίσω από την εθνική ομάδα paradressage της Αγγλίας, ο οποίος και θα γνωρίσει το Μιχάλη.

Ο Μιχάλης Καλαράκης, με όπλο την επιμονή και την πειθαρχία του, με τη στήριξη της οικογένειάς του και της προπονήτριάς του, αλλά κυρίως με αισιοδοξία, είναι συνεπής στις προπονήσεις του και… καλπάζει προς το στόχο του, που δεν είναι άλλος από την Παραολυμπιάδα του 2016.

Άλλωστε έχει ήδη δοκιμαστεί σε πανελλήνιους αγώνες, όπου μάλιστα διακρίθηκε με θέσεις στην εξάδα, ακόμη και στην τριάδα, κι ενώ συναγωνιζόταν με αρτιμελείς αθλητές! Πιστός σύντροφος του Μιχάλη σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Donizzeti, το άλογό του, με το οποίο πλέον – μετά από 1,5 χρόνο συνύπαρξης – μιλούν την ίδια γλώσσα: προχωράει ο Μιχάλης, προχωράει ο Donizzetti, σταματάει ο Μιχάλης, ακίνητο και το άλογο!

Το πείσμα του 16χρονου αλλά και η αγάπη για την ιππασία αποδεικνύονται σημαντικά όπλα σε αυτό τον αγώνα ζωής! Οι δυσκολίες δεν τον έκαμψαν, αντιθέτως «έχτισαν» την ατσάλινη θέλησή του για να τα καταφέρει.

«Ποτέ δεν παραπονιέται. Πεισμώνει, έχει ένα «κάτι»», λέει η μητέρα του νεαρού ιππέα, Σόνια, και προσθέτει: «Θα μπορούσε να είναι ένα «κακό» παιδί και να μας τρέχει όλους, αλλά όχι!». Δεν εκμεταλλεύεται καταστάσεις, δε βαριέται, δεν παραιτείται. «Οι γονείς μου είναι πολύ δοτικοί. Αν δεν είχα αυτούς δε θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα», λέει ο 16χρονος από την πλευρά του για τους γονείς του, ενώ το δικό του ρόλο στο σπίτι παίζει ο μικρότερος αδερφός του, Νίκος.

Καλά-καλά δεν είχαν προλάβει να χαρούν τις στιγμές με το παιδάκι τους, η Σόνια κι ο Μηνάς, όταν σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η διάγνωση: Σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση. Ο μικρός Μιχάλης ήταν μόλις 1,5 έτους. Βλέποντας όμως σήμερα το 16χρονο αγόρι να ιππεύει χαμογελαστό το άλογό του, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι… πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο!

«Θέλω να γίνω γνωστός παραολυμπιακός ιππέας, αλλά, το κυριότερο, θέλω να βοηθάω τους ανθρώπους γύρω μου να είναι καλύτεροι», λέει ο 16χρονος. Κι αυτό το καταφέρνει ήδη… χωρίς σπουδές! Μια συζήτηση μαζί του κάνει τον καθένα να παραδεχτεί τη… μαγκιά του 16χρονου Μιχάλη. Αν και δεν του ήρθαν όλα εύκολα, φρόντισε να τα φέρει στα μέτρα του!

Πηγή: neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook