15 τρόποι να ξεπεράσεις ένα χωρισμό σαν κυρία

15-τρόποι-να-ξεπεράσεις-ένα-χωρισμό-σαν-900033

Λένε πως όλοι οι χωρισμοί είναι επώδυνοι, ακόμη κι εκείνοι που τους επιθυμούσαμε. Επίσης δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τους ίδιους μηχανισμούς “ανάνηψης” από μια τέτοια κατάσταση: άλλοι ξεπερνούν ένα χωρισμό πιο εύκολα και άλλοι πιο δύσκολα, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που δεν τα καταφέρνουν πραγματικά ποτέ.

Οι περισσότερες γυναίκες, έχουν συγκεκριμένους τρόπους να αντιμετωπίζουν τα άσχημα συναισθήματα που τους προκαλεί ένας χωρισμός: Μιλάνε ασταμάτητα με τις φίλες τους, κλαίνε, μένουν στο κρεβάτι όλη μέρα, γίνονται stalkers στα social media, πίνουν, τρώνε σοκολάτα, στέλνουν μεθυσμένα μηνύματα, πάνε με κάποιον για εκδίκηση…αλλά τελικά τίποτα από όλα αυτά δε λειτουργεί πραγματικά και όμως, αντί να αναζητήσουν κάποιον άλλο τρόπο αντιμετώπισης, ξανακάνουν τα ίδια από την αρχή: φαύλος κύκλος.

Tι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να ξεσπάσετε διαφορετικά ανάλογα με το χαρακτήρα σας ώστε να ξεφύγετε από την παραπάνω παγίδα και να ξεπεράσετε ομαλά το χωρισμό σας; Ακολουθούν μερικές ιδέες για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα:

1. Αυτή είναι μια τακτική την οποία προτείνει η Veronica Yip: Αγοράστε στον εαυτό σας ένα μπουκέτο ροζ τριαντάφυλλα, βάλτε τα σε ένα βάζο και περιμένετε μέχρι να μαραθούν. Όταν έρθει η ώρα να τα πετάξετε, δείτε τα συναισθήματα σας. Ξέρετε κάτι; Μέχρι τη στιγμή που το μπουκέτο σας θα πεθάνει, εσείς θα έχετε νιώσει καλύτερα.

2. Επισκεφθείτε ένα δωμάτιο οργής. Ναι ναι, υπάρχει. Μπορείτε να πάτε σε ένα τέτοιο χώρο και να τα κάνετε όλα λίμπα χωρίς να σας κοστίσει μια περιουσία και φυσικά χωρίς να αυτοτραυματιστείτε. Μια πολύ καλή ιδέα είναι το Λίμπα Rage Room το οποίο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

3. Κάντε τις διακοπές που ονειρευόσασταν ακόμη κι αν είστε μόνες σας. Σύμφωνα με την θεραπεύτρια Rev. Sheri Heller, το να πάτε σε ένα μέρος που σας εκφράζει με το αγαπημένο σας βιβλίο, ένα παγωμένο κοκτέιλ και θέα τη θάλασσα θα σας κάνει να νιώσετε αμέσως πολύ καλύτερα. Εξαιρετική ιδέα είναι το Kinsterna Hotel

4. Κάντε ανακαίνιση ή αν δεν έχετε τη συγκεκριμένη περίοδο την οικονομική δυνατότητα απλώς αλλάξτε τη διαρρύθμιση του χώρου σας. Σύμφωνα με την Krysta Monet, creative director του Nine and North Co μια νέα όψη του σπιτιού σας θα δημιουργήσει χώρο για νέες αναμνήσεις, θα διώξει το παλιό και θα προσκαλέσει το καινούριο.

5. Γράψτε ένα email μίσους στον πρώην σας με όλα όσα θα θέλατε να του πείτε αλλά μην το στείλετε. Με αυτόν τον τρόπο θα διοχετεύσετε κάπου όλη τον τοξικό θυμό που κρύβετε μέσα σας αλλά θα τον ξεφορτωθείτε χωρίς να τον έχετε στείλει σε εκείνον.

6. Κάντε πράγματα τα οποία πριν δεν είχατε δοκιμάσει. Μπορεί να τα βρίσκατε βαρετά, χαζά ή απλώς να μην τους είχατε δώσει σημασία. Τώρα ήρθε η στιγμή να πείτε ναι σε όλα όσα είχατε απορρίψει πριν, όχι επειδή δεν σας άρεσαν αλλά επειδή μένατε στα τετριμμένα.Ίσως είναι η πύλη για κάτι νέο που θα σας ενθουσιάσει.

7. Πηγαίνετε μόνη σας για φαγητό σε ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος και παραγγείλτε το αγαπημένο σας φαγητό με ένα ποτήρι καλό κρασί. Απολαύστε τη διαδικασία των αισθήσεων και την παρέα του εαυτού σας, θα δείτε πως είναι πολύ μα πάρα πολύ όμορφη εμπειρία που θα σας αποδείξει πως δε χρειάζονται δυο για ένα καλό δείπνο.

8. Γραφτείτε box ή σε κάποια άλλη πολεμική τέχνη. Σύμφωνα με τη Celia Schweyer ειδική θεραπεύτρια στις σχέσεις μερικές φορές χρειάζεται να εξωτερικεύσουμε συστηματικά τα νεύρα ή το θυμό που μας προκαλεί ένας χωρισμός.

9. Μπλοκάρετε τον πρώην σας από τα social media, τόσο το Facebook, όσο και το Instagram, το Twitter, το Snapchat. O λόγος είναι σοφός: Aφενός δεν θα γίνετε η ίδια stalker, αφ’ετέρου δεν θα μπαίνετε στον πειρασμό να ανεβάζετε stories μόνο και μόνο για να τσεκάρετε αν θα τα δει εκείνος.

10. Μην μιλάτε άσχημα για εκείνον παντού. Γενικά περιορίστε το shit talk για εκείνον σε μερικά πολύ κοντινά σας άτομα και μη γίνετε η απελπισμένη σκύλα που βρίζει τον πρώην της όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Είναι μια διαδικασία που θα σας δηλητηριάζει συνεχώς και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

11. Μην βιαστείτε να παραμείνετε φίλοι με τον πρώην σας. Αυτό δεν γίνεται ούτε σίγουρα, ούτε γρήγορα. Αρχικά θα πρέπει να ξεχάσετε τη σχέση που είχατε σα ζευγάρι, να μη μιλάτε, να απομακρυνθείτε, να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας ο καθένας όπως προκύψει και στη συνέχεια, αν και εφόσον εξακολουθείτε και οι δυο να θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε μια φιλική επαφή.

12. Μην ποστάρετε λεπτομέρειες για το χωρισμό σας στα social media, ούτε διάφορες αναρτήσεις με υπονοούμενα. Γενικά μείνετε όσο μπορείτε σιωπηλή σχετικά με το χωρισμό σας και τον πρώην σας δημόσια, διότι αργότερα θα καταλάβετε ότι απλώς γελοιοποιηθήκατε και τίποτα παραπάνω.

13. Μην του στέλνετε μεθυσμένα μηνύματα. Δεν θα πούμε μην μεθύσετε γιατί αυτό μπορείτε να το κάνετε, αλλά μόλις μπείτε στον πειρασμό να γράψετε, γράψτε και στείλτε το στην κολλητή σας ή αποθηκεύστε το στα πρόχειρα. Για να καταλάβετε πόσο λάθος είναι αυτή η κίνηση επίσης μπορείτε να τα στείλετε στη μητέρα σας.

14. Αν θέλετε να πάρετε rebound κάνοντας sex με έναν πολύ hot τύπο που ξέρετε ελάχιστα κάντε το αλλά να ξέρετε ότι θα είναι μόνο one night stand. Αν πάλι θέλετε να ξεκινήσετε να βγαίνετε με κάποιον άλλο άνδρα τον οποίο βλέπετε σοβαρά, τότε κάντε το, αλλά προχωρήστε πραγματικά αργά. Αν δηλαδή δεν μπορείτε να μείνετε μόνη σας μέχρι να καθαρίσετε μέσα σας από τα vibes του πρώην σας, τουλάχιστον μη βιαστείτε στη νέα σας γνωριμία, φροντίστε να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας και στη σχέση.

15. Τέλος βγείτε έξω. Μη μένετε μέσα. Θα καθαρίσει το κεφάλι σας. Θα πάρετε καθαρό αέρα. Μη μένετε μέσα κοιτώντας ειδήσεις και νέα μπροστά σε μια οθόνη, αλλά ζήστε.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook