15 έξυπνοι τρόποι για να χάσετε εύκολα κιλά σε ένα μήνα

15-έξυπνοι-τρόποι-για-να-χάσετε-εύκολα-κ-1431953

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι. Αυτή είναι μια σκέψη που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν έρχεται ο νέος χρόνος. Πολλά από αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε είναι μεταξύ άλλων την εξωτερική μας εμφάνιση. Στόχος πολλών ανθρώπων είναι να θέλουν να χάσουν κιλά. Η βοήθεια ενός ειδικού είναι πάντα πολύτιμη και απαραίτητη. Ειδικοί προτείνουν μερικά έξυπνα τρικ που θα βοηθήσουν να χάσουμε εύκολα κάποια κιλά ακόμα και σε ένα μήνα.

1. Κάντε ένα κρύο ντους

«Η σύντομη απότομη έκθεση σε κρύο νερό έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό», εξηγεί η Dr Deborah Lee. «Κάντε το σιγά-σιγά, ίσως τελειώνοντας το ντους σας κάθε μέρα με π.χ. 10 δευτερόλεπτα στο κρύο και σταδιακά αυξήστε το σε δύο με τρία λεπτά, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα».

2. Τρώτε εντός καθορισμένων ωρών

Αν τρως πολύ, αυτό είναι για σένα. «Ορίζοντας ένα πλάνο φαγητού προσπαθήστε να τρώτε μόνο μεταξύ των ωρών 9 π.μ. και 7 μ.μ. το βράδυ», λέει η personal trainer Lucy Gornall. Θα μπορούσατε να το ρυθμίσετε ακόμη και ως ξυπνητήρι στο τηλέφωνό σας για να σας υπενθυμίζει ότι η ώρα του φαγητού σας έχει τελειώσει για την ημέρα.

3. Διατηρήστε ένα υγιές σπίτι

Ο πρώτος μήνας του έτους είναι η ιδανική περίοδος για να πετάξετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα από τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας. Αντί για τα ζαχαρούχα, θερμιδογόνα τρόφιμα, η Joanna Dase, ειδική σε θέματα γυμναστικής συνιστά να εφοδιάσετε την κουζίνα με υγιεινά σνακ, ώστε να δώσετε στον εαυτό σας τις καλύτερες πιθανότητες για επιτυχημένη απώλεια βάρους. Δεν μπορείτε να αντισταθείτε σε ένα σνακ; «Τα υγιεινά σνακ περιλαμβάνουν καρότα με χούμους, φέτες μήλου με φυστικοβούτυρο, μια μικρή χούφτα ξηρούς καρπούς, ένα βραστό αυγό με μερικά φύλλα σπανακιού ή μια χούφτα απλό ποπ κορν».

4. Κόψτε τα ποτά

Είναι μόνο για έναν μήνα. Όχι μόνο θα γλιτώσετε περίπου 4.000 θερμίδες σε τέσσερις εβδομάδες, αλλά θα ωφεληθούν επίσης το συκώτι, το στομάχι, το δέρμα, τα μαλλιά, η διάθεση και πολλά άλλα πράγματα. Η Joanna εξηγεί ότι ένα μόνο ποτήρι κρασί περιέχει περίπου 133 θερμίδες, που αντιστοιχούν σε ένα μικρό κέικ, ενώ μια μπύρα περιέχει ακριβώς την ίδια ποσότητα θερμίδων που βρίσκεται σε μια μικρή σοκολάτα.

5. Μην τρώτε σκέτο τον υδατάνθρακα

Η Claire Snowdon-Darling, ειδική σε θέματα κινησιολογίας εξηγεί ότι κάθε φορά που τρώμε υδατάνθρακες, όπως ψωμί, ζυμαρικά ή ρύζι, το σάκχαρο στο αίμα μας ανεβαίνει και παράγουμε ινσουλίνη. «Η ινσουλίνη βοηθά το σώμα να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα, αλλά δίνει επίσης σήμα στο σώμα να αποθηκεύσει λίπος. Καθώς τα σάκχαρα στο αίμα μας πέφτουν ως απάντηση στην ινσουλίνη, παράγουμε την ορμόνη του στρες κορτιζόλη. Όταν παράγουμε κορτιζόλη, ένα φορτίο σακχάρων διοχετεύεται στους μύες μας. Αυτό το σάκχαρο πυροδοτεί στη συνέχεια και μια αντίδραση ινσουλίνης και καταλήγουμε σε ένα τρενάκι του σακχάρου στο αίμα που μας εμποδίζει να χάσουμε βάρος», λέει η Claire. Βοηθήστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο τρώγοντας λίπος μαζί με υδατάνθρακες. Συμπληρώστε τα φρούτα με μια χούφτα ξηρούς καρπούς, για παράδειγμα, ή φάτε μια φέτα ψωμί με φυστικοβούτυρο.

6. Ξεγελάστε το μυαλό σας

Το μυαλό μας είναι πιο ισχυρό από ό,τι νομίζουμε. Η Emily Hall, προπονήτρια απώλειας βάρους και υπνοθεραπεύτρια, έχει μερικούς άσους στο μανίκι της. «Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα ώστε να μην υπερφορτώνεστε με φαγητό, πιείτε ανθρακούχο νερό σερβιρισμένο σε ποτήρι κρασιού ώστε να αισθάνεστε ότι εξακολουθείτε να «πίνετε» και βάλτε τις σοκολάτες εκτός οπτικού πεδίου γιατί όταν το φαγητό είναι σε οπτική επαφή, θα φάτε αυτόματα περισσότερο».

7. Αντικαταστήστε το γλυκό με ένα ορεκτικό

Έξω για φαγητό; Πετάξτε το επιδόρπιο, αλλά κρατήστε το πρώτο πιάτο, καθώς έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 800 θερμίδες, αποκαλύπτει ο Dr Naresh Kanumilli. «Η σούπα είναι συχνά μια καλή επιλογή, καθώς σας χορταίνει. Αν αισθάνεστε παραγκωνισμένοι ενώ όλοι οι άλλοι τρώνε μια πουτίγκα, μπορείτε να πιείτε έναν καφέ κατά τη διάρκεια αυτού του πιάτου».

8. Τρώτε συχνά

Ο Elliott Upton, προσωπικός γυμναστής λέει ότι το να τρώτε κάθε «δύο με τέσσερις ώρες είναι ζωτικής σημασίας. Όσο πιο τακτικά τρώτε, τόσο καλύτερα μπορείτε να ελέγχετε την όρεξή σας». Τακτικό φαγητό σημαίνει να κατανέμετε τα γεύματα και την πρόσληψη θερμίδων σχετικά ομοιόμορφα μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, ο Elliott προσθέτει: «Η κατανάλωση τροφής είναι πολύ σημαντική για την υγεία. Το θέμα δεν είναι πραγματικά πόσες θερμίδες καταναλώνετε ανά γεύμα, αλλά η ποιότητα αυτών των θερμίδων και η συνολική ποσότητα θερμίδων που καταναλώνετε την ημέρα».

9. Η σημασία της πρωτεΐνης

«Η πρωτεΐνη είναι πραγματικά χορταστική», λέει ο Elliott για να συνεχίσει: «Αυτό σημαίνει ότι θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για πολύ περισσότερο χρόνο, ώστε να μην πεινάτε μεταξύ των γευμάτων και να τσιμπολογήσετε σνακ με φορτωμένα με θερμίδες πρόχειρα φαγητά που θα φρενάρουν τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους».

10. Περπατήστε για 10 λεπτά την ημέρα

Απλά προσθέτοντας επιπλέον 10 έως 12 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα θα μπορούσατε να κάψετε επιπλέον 100 θερμίδες. «Το να παίρνετε τις σκάλες αντί για τα ασανσέρ ως μέρος του τρόπου ζωής σας μπορεί επίσης να κάψει έως και 250 θερμίδες την εβδομάδα, κάτι που μπορεί να μη φαίνεται πολύ, αλλά το να το κάνετε αυτό με συνέπεια σίγουρα αποδίδει για τις συνολικά καμένες θερμίδες», λέει ειδικός.

11. Αποφύγετε την καφεΐνη μετά τις 12 το μεσημέρι

Αντικαταστήστε τον απογευματινό σας καφέ με τη ντεκαφεϊνέ εκδοχή του. Γιατί; Η καφεΐνη έχει χρόνο ζωής έξι ωρών που σημαίνει ότι αν πιείτε καφεΐνη μετά το μεσημέρι δεν πρόκειται να κοιμηθείτε σωστά. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ενέργειας, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι αρχίζετε να πιάνετε ζαχαρούχα τρόφιμα για να σας φτιάξουν τη διάθεση.

12. Προσοχή στις μερίδες

Ο Michael Brigo, γυμναστής εξηγεί ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι το χέρι σας για να εξασφαλίσετε τη σωστή μερίδα και την ισορροπία του φαγητού σε κάθε γεύμα. Στόχος σας είναι να τρώτε μια μερίδα υδατανθράκων σε μέγεθος χεριού (όπως ζυμαρικά, και δημητριακά), μια μερίδα πρωτεΐνης σε μέγεθος παλάμης (όπως ψάρι, κοτόπουλο ή τόφου), μια μερίδα λίπους σε μέγεθος αντίχειρα (όπως ελαιόλαδο και βούτυρο ξηρών καρπών) και μια μερίδα λαχανικών σε μέγεθος γροθιάς. «Αυτή η στρατηγική σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ζυγίζετε τα τρόφιμα, να μετράτε θερμίδες ή να παρακολουθείτε τα πάντα. Το χέρι σας είναι ανάλογο με το σώμα σας- το μέγεθός του δεν αλλάζει ποτέ και είναι πάντα μαζί σας, καθιστώντας το το τέλειο εργαλείο για τη μέτρηση».

13. Φάτε γλυκοπατάτες αντί για πατάτες

Η ξαδέρφη των λευκών πατατών, η γλυκιά ποικιλία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο απώλειας βάρους και ένα απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να βάλετε στο καρότσι με τα ψώνια σας. Ο Elliott εξηγεί ότι οι γλυκοπατάτες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ), ειδικά όταν μαγειρεύονται στον ατμό ή βράζονται. «Ο γλυκαιμικός δείκτης βοηθά στη μέτρηση της επίδρασης μιας συγκεκριμένης τροφής στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα». Οι τροφές με χαμηλό ΓΔ είναι χρήσιμες στο να σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα, να ελέγχουν την όρεξη και να βοηθούν στην αποφυγή των θερμιδογόνων επιθυμιών για γλυκό. Οι γλυκοπατάτες περιέχουν επίσης βιταμίνη Α – απαραίτητη για τη φυσιολογική όραση, την ανάπτυξη των οστών και το υγιές δέρμα, καθώς και βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στην αποφυγή του βήχα και του κρυολογήματος του χειμώνα.

14. Γίνε χορτοφάγος (αλλά μόνο τρεις φορές την εβδομάδα)

Δεν σας λέμε να κόψετε το κρέας, αλλά η Emily λέει ότι το να γίνετε χορτοφάγος τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορεί να σας γλιτώσει από πολλές θερμίδες. «Επιπλέον, τα λαχανικά έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες και περιέχουν πολύ νερό, οπότε μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε πιο χορτάτοι. Αν επιλέξετε κρέας, προτιμήστε τις επιλογές με λιγότερα λιπαρά, όπως το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα, παρά τα αλλαντικά ή άλλα κρέατα που μπορεί να έχουν περισσότερα λιπαρά και αλάτι».

15. Τρώτε αργά

Το σώμα μας χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να καταγράψει την πληρότητα, από τη στιγμή που ξεκινάμε να τρώμε. Έτσι, όσο πιο γρήγορα τρώτε, τόσο περισσότερο θα καταναλώνετε. Επικεντρωθείτε στο να μασάτε το φαγητό μέχρι να διασπαστεί εντελώς στο στόμα σας και τοποθετήστε τα μαχαιροπήρουνα κάτω ανάμεσα σε κάθε μπουκιά. Επιπλέον, το να επιλέγετε πιο τραγανές τροφές μπορεί επίσης να βοηθήσει στον ρυθμό του φαγητού- οι πιο τραγανές τροφές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μασήσετε, οπότε θα φάτε λιγότερο.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook