15.000 Κρητικοί κάτω από το όριο της φτώχειας!

15-000-κρητικοί-κάτω-από-το-όριο-της-φτώχεια-1071152

Περισσότεροι από 15.000 Κρητικοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μιλώντας στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο Αναπληρωτής Γενικός Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση τα άτομα που παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και είναι εγγεγραμμένοι στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης, προκύπτει πως 15.000 Κρητικοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, έχοντας δηλαδή εισόδημα που δεν ξεπερνά ετησίως τα 4.500 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Επιτροπάκης προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιούχων του προγράμματος ΤΕΒΑ καταγράφεται στο Νομό Ηρακλείου.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης υλοποιούμε δράσεις από το ΤΕΒΑ δίνοντας κάποια τρόφιμα. Τώρα ξεκινά υλοποίηση συνοδευτικών μέτρων σε συνεργασία με τα ανώτατα ιδρύματα της Κρήτης, για να κάνουμε δράσεις για το πως θα διαχειριστούν οι άνθρωποι αυτοί τη συγκεκριμένη κατάσταση» είπε ο κ. Επιτροπάκης.

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook