15χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχο

15χρονος-μαχαίρωσε-αστυνομικό-για-να-απ-298170

Ένας 15χρονος επιτέθηκε και μαχαίρωσε τα ξημερώματα έναν αστυνομικό στο Αίγιο, γιατί προσπάθησε να τον ελέγξει και αναζητείται από τις αρχές, όπως και οι γονείς του, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί ένας ακόμη 15χρονος και οι γονείς του.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε τα ξημερώματα όταν αστυνομικός της ασφάλειας κατά τη διάρκεια περιπολίας, επιχείρησε να ελέγξει ένα μηχανάκι χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ανήλικοι. Ο οδηγός γκάζωσε και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν εντοπίστηκε αργότερα μπήκε σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγει από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος πάρκαρε το περιπολικό, για να συνεχίσει με τα πόδια.

Όμως, οι ανήλικοι για να μην τον αφήσουν να βγεί γκάζωσαν και έπεσαν πάνω στην πόρτα του περιπολιικού την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βγεί από αυτό και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο. Όταν ο αστυνομικός προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον οδηγό του δικύκλου ο άλλος νεαρός άρχισε να του ρίχνει μπουνιές και τον μαχαίρωσε τραυματίζοντάς τον στο θώρακα κοντά στην καρδιά.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Προσπάθησε να τον μαχαιρώσει ξανά αλλά ο αστυνομικός πυροβόλησε για εκφοβισμό μία φορά στον αέρα. Ένας πολίτης βοήθησε τότε τον αστυνομικό να συλλάβει τον οδηγό του δικύκλου ο οποίος αντιστεκόταν με γροθιές και κλωτσιές ενώ ο «μαχαιροβγάλτης» 15χρονος κατάφερε να διαφύγει.

Από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Αιγίου εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα, οι γονείς του οδηγού, οι οποίοι συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας του. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Παράλληλα, στο γενικό νοσοκομείο Αιγίου και ακολούθως στα εξωτερικά ιατρεία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, μεταφέρθηκε και ο 15χρονος συλληφθείς, λόγω αδιαθεσίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Προανάκριση ενεργεί η ασφάλεια Αιγίου.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook