13 σκεύη που δεν πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων

13-σκεύη-που-δεν-πρέπει-να-μπαίνουν-στο-π-1299484

Απ’ ό,τι φαίνεται, είναι πολλά τα σκεύη που πρέπει να πλένονται στο χέρι ώστε να μην φθαρούν με τον καιρό. Πάμε να τα δούμε λοιπόν. Κάποια μπορεί ήδη να τα ξέρουμε, κάποια άλλα όμως, ούτε που μας πάει το μυαλό ότι πρέπει να πλένονται στο χέρι.

Μαντεμένια σκεύη: Απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή και φροντίδα από άλλες κατσαρόλες και τηγάνια. Οπότε, λόγω του υλικού τους, δεν συστήνεται να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.

Καλά μαχαίρια: Αν τα βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων θα στομώσουν πιο γρήγορα.

Καλά κρύσταλλα: H θερμότητα και τα καθαριστικά του πλυντηρίου μπορούν να σπάσουν ή να ραγίσουν τα κρυστάλλινα ποτήρια. Ή μπορεί κατά την πλύση κάτι να μετακινηθεί και να σπάσει το λεπτό κρύσταλλο. Τα πολύτιμα και ακριβά αντικείμενα είναι προτιμότερο να τα πλένουμε στο χέρι.

Ξύλινα σκεύη: Κάποια είναι κατάλληλα για πλύση στο πλυντήριο, όχι όμως όλα. Οπότε, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συμβουλευτούμε τις οδηγίες και συστάσεις του κατασκευαστή. Αλλιώς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φθαρεί η επιφάνειά τους.

Αντικολλητικά σκεύη: Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν πρέπει να τα βάλουμε στο πλυντήριο, με τις πλύσεις θα χάσουν την αντικολλητική τους ιδιότητα.

Χάλκινα σκεύη: Μπορεί να αποχρωματιστούν αν πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων.

Πλαστικά σκεύη: Κάποια σκεύη από σκληρό πλαστικό μπορούν να μπουν, όχι όμως όλα, οπότε και πάλι θα πρέπει να διαβάσουμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τα πλαστικά συστήνεται να μπαίνουν στο πάνω πάνω ράφι του πλυντηρίου.

Ταψιά: Αν πλυθούν πολλές φορές στο πλυντήριο θα φθαρεί η επιφάνειά τους και θα αποχρωματιστούν.

Σκεύη μια χρήσεις από αλουμίνιο: Υπάρχει κίνδυνος να γεμίσουν αυτά τα σκεύη αλλά και άλλα στην ίδια πλύση με μαύρα υπολείμματα και σημάδια.

Επιχρυσωμένα πιάτα: Με τον καιρό, το πλυντήριο μπορεί να «ξεφλουδίσει» τον χρυσό. Τέτοια αντικείμενα είναι καλύτερο να πλένονται στο χέρι.

Θερμός (κούπες και μπουκάλια): Τα τοιχώματά τους μπορεί να γεμίσουν με νερό. Και άντε να το βγάλουμε μετά…

Πήλινα σκεύη, βαμμένα στο χέρι: Είναι πιθανό να χαλάσει το στρώμα της βαφής και να ξεφλουδίσει, ενώ υπάρχει περίπτωση να αρχίσουν να σκεύη να θρυμματίζονται με τον καιρό.

Σκεύη από σμάλτο: Ή αλλιώς, σκευή για κάμπινγκ. Αυτές οι κούπες και τα πιάτα θα χάσουν το γυαλιστερό τος φινίρισμα αν πλένονται τακτικά στο πλυντήριο. Καλύτερα να πλένονται στο χέρι.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook