120 δόσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για χρέη στα Ταμεία

120-δόσεις-άνοιξε-η-πλατφόρμα-για-χρέη-στ-651997

Άρχισε η λειτουργία της πλατφόρμας στον ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις. Ο οφειλέτης μπαίνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και πηγαίνει στην επιλογή «Ρύθμιση οφειλών προς ΕΦΚΑ ν. 4611/2019» η οποία έχει προστεθεί και στις τρεις υπάρχουσες κατηγορίες «Ασφαλισμένοι- Εργοδότες- Συνταξιούχοι». Πατώντας πάνω στην επιλογή της ρύθμισης ανοίγει μια ενημερωτική σελίδα με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία.

Για να μπείτε στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ πατήστε εδώ

Όπως δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, «Με τον νόμο αυτόν δίνουμε μία πολύ μεγάλη ανάσα σε εκατομμύρια οφειλέτες να απαλλαγούν οριστικά από τα βάρη του παρελθόντος» και πρόσθεσε:

«Είναι μία ευχέρεια που μας διαμορφώνει το ασφαλιστικό, όπως έχει πια σταθεί στα πόδια του και έχει καταστεί πλεονασματικό, είναι μία ευχέρεια όμως που μας δίνει και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς πλέον το σύνολο των χρεών των ασφαλισμένων είναι συγκεντροποιημένα και μπορούν να αντιμετωπιστούν με έναν ενιαίο τρόπο. Πρόκειται για μία ρύθμιση εξαιρετικά ευνοϊκή. Θα έλεγα η πιο ευνοϊκή ρύθμιση που έχει ποτέ υπάρξει στα ζητήματα των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων διότι περιλαμβάνει, πέρα από το κούρεμα των προσαυξήσεων και της δόσης, το κούρεμα της βασικής οφειλής».

Καταλήγοντας η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε: «Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να τελειώσουμε οριστικά με παθογένειες του παρελθόντος και να έχουμε μία εντελώς υγιή σχέση με το ασφαλιστικό μας σύστημα προς όφελος και των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, για μία διαγενεακή ισορροπία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook