11 εστιατόρια από την Κρήτη ανάμεσα στα κορυφαία της χώρας – Δείτε ποια πήραν βραβείο

11-εστιατόρια-από-την-κρήτη-ανάμεσα-στα-1252472
Φωτό από athinorama.gr

Tα φετινά Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που απονεμήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 14/7 στο «Makedonia Palace» απέδειξαν περίτρανα πως η εστίαση, ο κομβικός αυτός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, όχι μόνο άντεξε αλλά επιστρέφει δυναμικά στις επάλξεις. Μπορεί να πληγώθηκε από τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας, αλλά χωρίς να υποστείλει ούτε στιγμή τη σημαία εξακολουθεί να δίνει δυναμικά το «παρών» και να χαράσσει ένα καλύτερο μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Ήταν μια βραδιά κατά την διάρκεια της οποίας οι ελληνικές γαστρονομικές δημιουργίες αναδείχτηκαν όχι μόνο μέσα από τις βραβεύσεις στα καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς αλλά και μέσα από τα θεατρικά κείμενα της τελετής που είχαν ως concept τα ιστορικότερα και επιδραστικότερα πιάτα ελληνικής κουζίνας των τελευταίων 30 χρόνων.

Όπως κάθε χρόνο, η Κρήτη ξεχωρίζει με αρκετά βραβεία. Φέτος ξεχώρισαν 11 εστιατόρια από την Κρήτη: 2 στο νομό Χανίων, 3 στο νομό Ρεθύμνου, 1 στο νομό Ηρακλείου και 5 στο νομό Λασιθίου.

Πρόκειται για τα εστιατόρια:

Yacht Club (Ξενοδοχείου Elounda Mare) 14,5/20

Executive Σεφ: Αντώνης Πετρέλης,

Σεφ: Σταύρος Κοκκινάκης

Αλέκος (Αρμένοι Ρεθύμνου) 14/20

Ιδιοκτήτης: Ιωσήφ Φραγκιαδάκης,

Σεφ: Βαγγελιώ Αλεξάκη

Avli (παλιά πόλη Ρεθύμνου) 14/20

Ιδιοκτήτης: Κατερίνα Ξεκάλου,

Σεφ: Βασίλης Λεωνίδου, Εύα Αραπάη, Αριστέα Δαφνομήλη

Hasika (παλιά πόλη Ρεθύμνου) 14/20

Ιδιοκτήτης: Μιχάλης Χάσικος,

Σεφ: Μιχάλης Χάσικος

Ονήσιμος (Ηράκλειο) 14/20

Ιδιοκτήτης: Ονήσιμος Σαριδάκης,

Σεφ: Ελένη Βαρδάκη , Ονήσιμος Σαριδάκης

Χρυσόστομος (Χανιά) 14/20

Ιδιοκτήτης: Χρυσόστομος Ορφανουδάκης

Σεφ: Χρυσόστομος Ορφανουδάκης, Ίνγκα Καρατσαουσίδη

Ο Λεβέντης (Άνω Σταλός Χανίων) 14/20

Ιδιοκτήτης: Παναγιώτης Χατζημανωλάκης

Σεφ: Γιώργος Χατζημανωλάκης , Παναγιώτης Χατζημανωλάκης

La Bouillabaisse (Ξενοδοχείου Minos Beach Art Hotel, Αγ. Νικόλαος) 14/20

Σύμβουλος Σεφ: Γιάννης Μπαξεβάνης

Σεφ: Κυριάκος Μυλωνάς

Ferryman (Ελούντα) 14/20

Ιδιοκτήτης: Άκης Σφυρογιαννάκης

Σεφ: Μιχάλης Ντουvέτας

Pelagos Seaside (Ξενοδοχείου Coriva Beach, Κουτσουνάρι Λασιθίου) 14/20

Σεφ: Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου

Taverna (Ελούντα) 14/20

Ιδιοκτήτης: Ξεν. «Daios Cove Luxury Resort & Villas»

Σεφ: Μάνος Ελληνικάκης

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελετής στο Makedonia Palace απονεμήθηκαν συνολικά 49 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη, τα οποία συγκέντρωσαν – από την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide – βαθμολογία από 14/20 και πάνω.

Την πρωτιά κατέκτησε και φέτος το Varoulko Seaside (Αθήνα)του Λευτέρη Λαζάρου με βαθμολογία 16 / 20.

Πηγή: athinorama.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook