100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών. Εκδήλωση Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος»

100-χρόνια-από-την-υπογραφή-της-συνθήκης-1094158

Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων με αφορμή την επέτειο της γεννήσεως του Ελευθερίου Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:00, στις Μουρνιές Χανίων (Περίβολος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής).

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Η ισχυρή Ελλάδα της Συνθήκης των Σεβρών. 100 χρόνια από την υπογραφή της». Στη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, θα θιγούν θέματα όπως οι λόγοι της παρουσίας της Ελλάδας στη Μικρά Ασία, η ελληνική διπλωματική και στρατιωτική ισχύς την εποχή εκείνη, τα σχέδια για εκστρατεία στον Πόντο κ.λπ..

Θα μιλήσουν οι Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου, Βουλευτής Α΄ Αθηνών, Ευάγγελος Αποστολάκης, επ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τ. Υπουργός Άμυνας, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονιστής θα είναι ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι διοργανωτές.

Τέλος, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον Γεώργιο Παπαδάκη, Επισμηναγό της 115 Π.Μ., για την εξαιρετική συμβολή του στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά (1η Δεκεμβρίου 2019) για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Λόγω της πανδημίας του covid-19, θα τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα κατά την είσοδο, την έξοδο αλλά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook