10 υπέροχα τραγούδια του Γιάννη Σπανού που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει

10-υπέροχα-τραγούδια-του-γιάννη-σπανού-π-947400

Το τελευταίο είπαν το Σάββατο συγγενείς και φίλοι στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Σπανό, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών την Πέμπτη.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Άληστις Πρωτοψάλτη, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Γιώργος Νταλάρας, τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ από νωρίς το πρωί, στην εκκλησία κατέφθασαν στεφάνια στη μνήμη του από συνεργάτες, φίλους και ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν.

Ο Γιάννης Σπανός γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1934 και «συστήθηκε» στον καλλιτεχνικό κόσμο και τη δισκογραφία με το «Μια Αγάπη για το Καλοκαίρι» και κατά τη διάρκεια της καριέρας του έγραψε πολλά τραγούδια για το λεγόμενο «Νέο Κύμα». συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες. Ήταν ιδιαίτερα χαμηλών τόνων κι αυτό σε συνδυασμό με το τεράστιο ταλέντο του, τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στους ανθρώπους του χώρου του. Έχει μοιραστεί τη σκηνή με κάποια από τα σπουδαιότερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.

Έχει μελοποιήσει στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Παπαστεφάνου, αλλά και ποιήματα των Βασίλη Ρώτα, Γεωργίου Βιζυηνού, Μυρτιώτισσας, Νίκου Καββαδδία, Μίλτου Σαχτούρη κ.ά. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει η Αρλέτα, ο Κώστας Καράλης, η Καίτη Χωματά, ο Γιάννης Πάριος, η Ελένη Δήμου, η Χάρις Αλεξίου κ.ά.

Τα τραγούδια του θρυλικά και παρακάτω ακολουθούν δέκα από αυτά, τα οποία έχουμε όλοι σιγοτραγουδήσει:

Άνθρωποι μονάχοι

Θέλω τα ώπα μου

Σπασμένο καράβι

Οδός Αριστοτέλους

Με Πνίγει Τουτη Η Σιωπή

Μια φορά μονάχα φτάνει

Μια φορά θυμάμαι

Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο

Σαν με κοιτάς

Φταίμε κι δυο

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook