10 tips για να τσεκάρετε τη σύνδεση σας στο Internet

10-tips-για-να-τσεκάρετε-τη-σύνδεση-σας-στο-internet-468580

Δεν είναι σπάνιο, η πρώτη αντίδραση στη διαπίστωση ότι δεν έχετε Internet να είναι η κλήση στην τεχνική υποστήριξητου ISP.

Χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο η βλάβη να προέρχεται από αυτόν, είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να είναι κάπου αλλού και εσείς απλά να χάνετε χρόνο και χρήμα με την κλήση σας.

Πριν σηκώσετε το ακουστικό, δοκιμάστε τα παρακάτω.

Το router είναι στο ρεύμα;

Αν δεν είναι στο ρεύμα, δεν πρόκειται να δουλέψει. Η εμπειρία δείχνει ότι αν πριν από όλα τσεκάρετε την παροχή ρεύματος στο modem/router είναι πολύ πιθανό να βρείτε τη λύση στο πρόβλημα σας άμεσα.

Τσεκάρετε τις ενδείξεις

Δείτε αν ανάβουν τα LED ισχύος και αν οι γραμμές Ethernet συνοδεύονται τις φωτεινές ενδείξεις τους. Αν όχι, κάντε ένα restartστο router και βεβαιωθείτε ότι κάθε καλώδιο είναι στη σωστή θέση.

Ελέγξτε την καλωδίωση

Σε αυτή περιλαμβάνεται και η τελική πρίζα που βρίσκεται στο σπίτι. Αν σε αυτή ή λίγο πριν από αυτή οι συνδέσεις δεν είναι σταθερές, τότε είναι πιθανόν να μην έχετε Internet ή να έχετε κακής ποιότητας σύνδεση.

Κάντε νέα αρχή με το router σας

Αν to reboot δεν λύσει τα προβλήματα, τότε δοκιμάστε το reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Πολλές φορές η σωστή επαναρύθμιση του router λύνει τα προβλήματα.

Κάντε firmware update

Βεβαιωθείτε ότι το firmware του router σας είναι το πλέον σύγχρονοκαι ενημερωμένο. Ποτέ την κατεβάζετε firmware από site τρίτων, αλλά μόνο από του κατασκευαστή.

Μήπως χρειάζεστε extender;

Αν το πρόβλημα εμφανίζεται στις ασύρματες συνδέσεις, τότε η λύση ενός extender για το δίκτυο μπορεί να είναι μία λύση. Σκεφθείτε μία λύση με τεχνολογία Powerline.

Είναι σωστά ρυθμισμένα το PC και η φορητές συσκευές;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει τις σωστές ρυθμίσεις, έχετε επιλέξει το σωστό δίκτυο για να συνδεθείτε, με το σωστό password. Τσεκάρετε στις προχωρημένες ρυθμίσεις, ότι οι επιλογές είναι συμβατές με το δίκτυο σας.

Μήπως έχετε ιό;

Κακόβουλο λογισμικό μπορεί να επιβραδύνει τη σύνδεση σας ή και να την μπλοκάρει. Κάντε έναν έλεγχο για ιούς.

Ίσως είναι καιρός να πάρετε νέο router

Αν το router σας είναι παλιό, η αναβάθμιση σε ένα νεότερο, πιο πρόσφατης τεχνολογίας μπορεί να βελτιώσει αρκετά την ποιότητα της σύνδεσης σας. Επιλέξτε ένα με πολλαπλές μπάντες και με μεγάλη εμβέλεια Wi-Fi.

Καλέστε τον ISP

Αν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω, τότε οπλιστείτε με υπομονή για την [πιθανή] αναμονή και καλέστε την υποστήριξη του ISP.

Πηγή: gr.pcmag.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook