10 συμβουλές για να ελέγχετε τις μερίδες του φαγητού σας και να τρώτε σωστά

10-συμβουλές-για-να-ελέγχετε-τις-μερίδες-1394646

Έχετε παρατηρήσει ότι οι μερίδες φαγητού έχουν μεγαλώσει;

Σε σύγκριση με πριν από μερικές δεκαετίες, η ποσότητα του φαγητού που προσφέρεται ως μία μερίδα έχει αυξηθεί. Οι μεγάλες μερίδες σημαίνουν ότι είναι πιθανό να φάτε περισσότερο και, με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Τα καλά νέα είναι ότι έχετε τη δύναμη να διαχειριστείτε τις μερίδες σας. Δείτε πώς θα τα καταφέρετε.

Όταν τρώτε έξω

Οι μερίδες του εστιατορίου τείνουν να είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θα καταναλώσετε συνήθως στο σπίτι. Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές για να διαχειριστείτε τις μερίδες σας όταν τρώτε έξω.

Μοιραστείτε το φαγητό σας

Καταναλώστε ένα μεγάλο γεύμα μαζί με έναν φίλο ή κρατήστε ένα μέρος του γεύματός σας για να το πάρετε στο σπίτι για μεσημεριανό ή δείπνο την επόμενη μέρα.

Παραγγείλετε μια σαλάτα και ορεκτικό αντί για ένα κυρίως

Λαχταράτε επιδόρπιο; Παραγγείλετε ένα μικρό επιδόρπιο για τον εαυτό σας ή ένα κανονικό επιδόρπιο με πιρούνια για να το μοιραστούν όλοι.

Να έχετε πάντα ένα ποτήρι νερό

Όταν τρώτε στο σπίτι

Η κατανάλωση σπιτικών γευμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαχειριστείτε τις μερίδες σας. Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Σερβίρετε το φαγητό σε μικρότερα πιάτα. Με αυτό τον τρόπο θα τρώτε λιγότερο και θα είστε εξίσου ικανοποιημένοι.

Γεμίστε το μισό πιάτο σας με λαχανικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη μερίδα κρέατος, ψαριού, πουλερικών ή άλλης πρωτεΐνης στο ¼ του πιάτου σας. Στο υπόλοιπο ¼ βάλτε δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως καστανό ρύζι, ζυμαρικά, κινόα.

Συσκευάστε αυτά που περίσσεψαν για το μεσημεριανό γεύμα της επόμενης ημέρας ή καταψύξτε τα για κάποια άλλη φορά.

Σνακ

Η επιλογή υγιεινών σνακ διατηρεί την ενέργειά σας μεταξύ των γευμάτων. Ακολουθήστε αυτές τις ιδέες.

Κρατήστε τα φρέσκα και υγιεινά σνακ σε κοινή θέα. Είναι πιο πιθανό να επιλέξετε αυτά τα τρόφιμα όταν είναι εύκολα προσβάσιμα. Ένα μπολ με φρούτα στον πάγκο της κουζίνας είναι μια καλή ιδέα.

Περιορίστε την αγορά επεξεργασμένων τροφίμων όπως μπισκότα, πατατάκια.

Τρώτε μπροστά στην τηλεόραση; Βάλτε το σνακ σας σε ένα μικρό μπολ αντί να το φάτε από τη συσκευασία. Όταν τρώτε από τη συσκευασία, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε πόσο καταναλώνετε, επομένως μπορεί να τρώτε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που φαντάζεστε.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook