10 πράγματα που κάνουν οι πολύ οργανωμένοι άνθρωποι πριν πέσουν για ύπνο

10-πράγματα-που-κάνουν-οι-πολύ-οργανωμέν-1518072

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνουν κάποιοι άνθρωποι και καταφέρνουν να είναι πάντα οργανωμένοι; Φαίνεται πως ο χρόνος μεταξύ της επιστροφής μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και του… βραδινού ύπνου είναι το κλειδί.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα κάνετε κι εσείς θα καταφέρετε να απολαύσετε ένα σπίτι και μια καθημερινότητά με τάξη και οργάνωση.

Τακτοποιούν το καθιστικό

Είναι απλό: ό,τι αφήνετε το βράδυ είναι αυτό το οποίο θα αντικρύσετε το πρωί που ξυπνάτε. Βάλτε τα πράγματα στη θέση τους και θα το πρωί θα βρεθείτε σε ένα τακτοποιημένο καθιστικό που σας περιμένει να πιείτε τον καφέ σας.

Καθαρίζουν τις χρησιμοποιημένες επιφάνειες

Καθαρίστε το γραφείο, το τραπέζι και τον πάγκο της κουζίνας πριν πέσετε για ύπνο. Οι καθαρές επιφάνειες θα σας βοηθήσουν να βάλετε σε τάξη τις προτεραιότητές σας.

Φροντίζουν τις μικροδουλειές

Αδειάστε, για παράδειγμα, τον νεροχύτη και βγάλτε έξω τις σακούλες με τα σκουπίδια. Το πρωί θα ευχαριστείτε τον εαυτό σας που το φροντίσατε από την προηγούμενη μέρα.

Ετοιμάζουν τα πράγματα της επόμενης μέρας

Είτε πρόκειται για τα ρούχα, τα πράγματα του γυμναστηρίου και το φαγητό των παιδιών, είτε για την τσάντα σας αφιερώστε 5 λεπτά και κάντε το πριν κοιμηθείτε.

Μαζεύουν οτιδήποτε βρίσκεται στο πάτωμα

Το τελευταίο πράγματα που θέλετε είναι να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας να πιείτε νερό και να σκοντάψετε πάνω στα παπούτσια σας.

Βάζουν τα καθαρά ρούχα στη θέση τους

Μπορεί να είναι καθαρά, αλλά αν είναι σε μορφή… στοίβας δίνουν την αίσθηση της ακαταστασίας. Διπλώστε τα, βάλτε τα στη θέση τους και θα δείτε πως ο χώρος σας θα ανοίξει και θα φαίνεται πιο τακτοποιημένος.

Βάζουν τα βρώμικα ρούχα στο καλάθι των απλύτων

Μπορεί να είναι δελεαστική η σκέψη του να γδυθείτε και να πετάξετε τα ρούχα στο πάτωμα, αλλά μην υποκύπτετε. Θα αποφύγετε την ακαταστασία και τα πράγματα θα είναι ευκολότερα όταν αποφασίσετε να βάλετε πλυντήριο.

Αποφασίζουν τι θα φορέσουν την επόμενη μέρα

Είναι ένα πράγμα που θα αναγκαστείτε να σκεφτείτε το πρωί. Είναι κρίμα να διαπιστώσετε την τελευταία στιγμή ότι δεν έχετε… τίποτα να φορέσετε.

Φτιάχνουν τη λίστα της επόμενης μέρας

Μήπως πέφτετε για ύπνο και στο μυαλό σας γυρίζουν αγχωτικές ιδέες για το τι πρέπει να κάνετε την επόμενη μέρα; Γράψτε το πριν ξαπλώσετε!

Κρατάνε απόσταση από την τεχνολογία

Πριν πέσετε για ύπνο κλείστε τον λάπτοπ σας και βάλτε το κινητό σας να φορτίσει σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Αν το χρησιμοποιείτε ως ξυπνητήρι, τότε αφήστε το στο κομοδίνο σας αλλά κλείστε το τελείως (το ξυπνητήρι θα χτυπήσει κανονικά).

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook