10 παλιoμοδίτικες συνήθειες των ραντεβού που ΔΕΝ μας λείπουν

10-παλιoμοδίτικες-συνήθειες-των-ραντεβο-1187109

Ποιες συμπεριφορές που συνηθίζονταν δεν μας λείπουν καθόλου σήμερα

Τα ραντεβού είναι από μόνα τους μια διαδικασία τόσο διασκεδαστική όσο και δύσκολη. Υπάρχει πάντα λίγο (ή πολύ) άγχος, αμηχανία, ενθουσιασμός, προβληματισμός, ανυπομονησία. Ένα κοκτέιλ συναισθημάτων που εναλλάσσονται από την ώρα της προετοιμασίας μέχρι και ώρες μετά τον αποχαιρετισμό. Αν υπάρχουν λοιπόν άγχη και καταστάσεις που μπορούμε να αποφύγουμε, γιατί να μη το κάνουμε;

Παλιά υπήρχε άγραφοι κανόνες για τα ραντεβού που «επέβαλλαν» συγκεκριμένες συμπεριφορές από άντρες και γυναίκες. Σήμερα ξέρουμε καλύτερα (υποτίθεται) και μπορούμε να αφήσουμε πίσω μας αναχρονιστικές αντιλήψεις και στερεότυπα και να αντιμετωπίσουμε τα ραντεβού ως αυτό που πραγματικά είναι: η αρχή μιας γνωριμίας που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι θαυμάσιο, ή και όχι.

Ο άντρας πρέπει να κεράσει

Ξεκινάω από αυτό γιατί βλέπω ότι εξακολουθεί να αποτελεί δημοφιλές θέμα συζήτησης αποτυχημένων ραντεβού. Η απάντηση φίλες μου είναι ΟΧΙ. Δεν πρέπει να κεράσει, δεν τον υποχρεώνει κανένας παρά μόνο η καλή του η καρδιά αν αποφασίσει ότι θέλει να το κάνει. Όπως ακριβώς και εσένα δηλαδή. Αν ξεκινάς να πας σε ένα ραντεβού χωρίς πορτοφόλι, αυτό μόνο κακή εντύπωση μπορεί να δώσει για το ποιόν του χαρακτήρα σου -είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Αν θέλετε να το δούμε και φεμινιστικά, αγωνιστήκαμε πολύ σκληρά και θυσιάσαμε πολλά για να διεκδικήσουμε ισότητα, ίδια δικαιώματα και ίση αντιμετώπιση (και ακόμα είμαστε στα μισά). Αφού λοιπόν έχεις κερδίσει το δικαίωμά σου να δουλεύεις, να είσαι ανεξάρτητη και κυρία του εαυτού σου, γιατί χρειάζεσαι έναν άντρα να σου κεράσει το ποτό ή το φαγητό; Το σωστό είναι να τα πληρώσετε μισά μισά ή ο καθένας τα δικά του, εκτός κι αν ο ένας από τους δύο προσφερθεί να κεράσει. Όπως ακριβώς συμβαίνει και όταν βγαίνεις με την παρέα σου. Ή μήπως και εκεί θεωρείς δεδομένο ότι θα σε κεράσουν;

Ο άντρας πρέπει να σχεδιάσει τι θα κάνετε

Κι αν εγώ γνωρίζω καλύτερα την πόλη από εκείνον γιατί να μη φάμε σε εκείνο το ωραίο ιταλικό που ανακάλυψα τυχαία τις προάλλες; Κι αν αυτό που θα προτείνει είναι πολύ ακριβό για μένα γιατί να το μάθω όταν φτάσω και να αγχωθώ ή να νιώσω άσχημα; Ούτε εκείνος πρέπει να σχεδιάσει τι θα κάνετε μόνος του ούτε εσύ μόνη σου. Μπορεί αν θέλει να προτείνει κάτι, όπως κι εσύ και να καταλήξετε από κοινού σε κάτι που θα σας ενδιαφέρει εξίσου και θα ταιριάζει και με τα οικονομικά σας ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πρέπει να το παίξεις «δύσκολη»

Κάτσε να το καταλάβω λίγο αυτό. Ανταλλάζετε βλέμματα ή μηνύματα τόσο καιρό, λιώνεις όταν τον βλέπεις, φοράς τα καλά σου όταν ξέρεις ότι θα τον δεις, ανυπομονείς να σου ζητήσει ραντεβού και όταν τελικά το κάνει θα προσποιηθείς ότι έχεις ήδη κανονίσει;;; Αν αυτό δεν είναι παραλογισμός δεν ξέρω τι είναι. Όταν σου ζητάει κάποιος που θέλεις να βγείτε, βγαίνεις και κοιτάς να περάσεις καλά. Άσε τις στρατηγικές για το σκάκι.

Χωρίς τεχνολογία είναι καλύτερα

Καλά το συζητάς; Θυμάμαι τότε που κανονίζαμε ραντεβού σε ένα σημείο, τύχαινε κάτι στον άλλο και δεν είχε τρόπο να σε ειδοποιήσει, ξεροστάλιαζες δυο ώρες, έφευγες απογοητευμένη και ξενερωμένη ότι σε έστησε και έβραζες στα νεύρα και τη στεναχώρια μέχρι να σε βρει να σου εξηγήσει. Πόσο πιο απλό είναι τώρα να σε πάρει ένα τηλέφωνο και να σε ενημερώσει ότι δε θα καταφέρει να έρθει ή θα αργήσει ένα τέταρτο; Κι αν δεν κάνει τίποτα από τα δύο, μπορείς ωραιότατα να φύγεις στο μισάωρο. Επίσης, αν εκεί που αποφασίσατε να πάτε δεν έχει τραπέζι να κάτσετε, μπορείτε εξίσου ωραιότατα να βρείτε ένα άλλο μέρος κοντά χάρη στο αγαπημένο σε όλους google. Και δεν κρατιέμαι να αναφέρω ότι αν δεν περνάς καλά στο ραντεβού μπορεί πάντα να σε πάρουν τηλέφωνο οι φίλοι σου ότι συνέβη κάτι έκτακτο και πρέπει να φύγεις. Αγαπάμε τεχνολογία.

Ο άντρας πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση

Άσε μας κουκλίτσα μου. Δεν λέμε να πας και να του πεις «μπορώ Τρίτη και Πέμπτη μετά τις 8, να και ο αριθμός μου» αλλά όσες ανασφάλειες ή εσωστρέφεια κουβαλάς εσύ μμπορεί να κουβαλάνε και κάποιοι άντρες εκεί έξω. Οπότε γιατί να μην προτείνεις εσύ να πιείτε ένα καφεδάκι; Ανησυχείς μη φανείς απελπισμένη ακούω. Καφέ είπαμε να προτείνεις, όχι να πας με νυφικό και παπά να του μιλήσεις. Είναι κρίμα να σκέφτεσαι συνέχεια τι θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Δεν πρέπει να κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού

Όχι, ούτε και στο δεύτερο ούτε σε κανένα αν δε θες. Αν όμως περνάς καλά και το θέλεις από το πρώτο δεκάλεπτο δεν βλέπω το λόγο να καταπιεστείς επειδή σε κάποιους αρέσει να αναπαράγουν τα στερεότυπα της «εύκολης» γυναίκας. Μια ενήλικη γυναίκα που κάνει συναινετικό σεξ στο πρώτο ραντεβού (ή στο δέκατο ή χωρίς καν να βγει ραντεβού) είναι απλά μια γυναίκα που ξέρει τι θέλει και νιώθει άνετα με τη σεξουαλικότητά της. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι για αυτό ούτε να ανησυχείς για το τι μηνύματα θα στείλεις. Αν εξαφανιστεί μετά δεν είναι επειδή κάνατε σεξ πολύ γρήγορα αλλά επειδή είναι κρετίνος, θα εξαφανιζόταν ούτως ή άλλως.

Η γυναίκα πρέπει να φάει λίγο (ή κάτι ελαφρύ)

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ όταν πεινάω είμαι κακοδιάθετη, εριστική και λίγο επιθετική. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πώς η συμβουλή κάποιου να φάω μια σαλατούλα ή μόνο τρεις μπουκιές από το πιάτο μου και να παραμείνω πεινασμένη μπορεί να είναι χρήσιμη για την έκβαση του ραντεβού μου. Να φας ό,τι θέλεις και όσο θέλεις. Το μόνο που θεωρώ ότι πρέπει να προσέχεις είναι το πώς θα φας -στην τελική λίγο savoir vivre δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Πρέπει να φορέσεις κάτι καλό

Για την ακρίβεια μπορείς να φορέσεις εκείνες τις θεόστενες γόβες που δείχνουν τις γάμπες σου θεϊκές αλλά δεν μπορείς να τις περπατήσεις και θα πρέπει να κάθεσαι όλο το βράδυ. Ή εκείνο το πολύ στενό σέξι φόρεμα που αν φας ένα στραγάλι θα φαίνεται η κοιλιά σου. Μπορείς επίσης να φορέσεις μια ωραία τουαλέτα που είχες βάλει σε ένα γάμο πέρσι απλά θα πρέπει να τη σηκώνεις σε κάθε κίνηση για να μη λερωθεί. Ήμαρτον. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σου αποσπάει την προσοχή στο ραντεβού είναι αυτά που φοράς. Διάλεξε κάτι κομψό που θα σε κάνει κυρίως να νιώθεις άνετα ώστε να είσαι χαλαρή και να απολαύσεις την παρέα του.

Ο άντρας πρέπει να περάσει να σε πάρει από το σπίτι

Ή να σε επιστρέψει. Κι αν είναι κάποιος παρανοϊκός stalker δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα αν ξέρει πού μένεις. Αχα. Σε μια εποχή που οι περισσότερες γνωριμίες γίνονται online, νομίζω ότι το τελευταίο που θέλει κανείς είναι να ξέρει ένας παντελώς άγνωστος τη διεύθυνση του σπιτιού του. Μα καλά, το YOU δε το έχεις δει;; Δώσε ραντεβού κάπου έξω να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο λέμε.

Πρέπει να πάτε κάπου «καλά»

Ακριβά εστιατόρια, εντυπωσιακοί προορισμοί, κυριλέ μπαρ… καλό είναι να θες να εντυπωσιάσεις το ραντεβού σου αλλά μήπως να προσπαθούσαμε περισσότερο με το χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας και λιγότερο με το πορτοφόλι; Δηλαδή να αράξεις στο Φλοίσβο με ένα ποτό στο χέρι και να μιλάς ώρες με τον άλλο μου φαίνεται πολύ καλύτερο από το να πας στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης και να κοιτάζεις αμήχανα το ρολόι σου μέχρι να έρθει η ώρα να φύγεις. Θέλω να πω ότι τελικά σημασία έχει να βρεθείτε σε ένα μέρος που θα νιώθετε άνετα και θα σας εκφράζει σαν κουλτούρα προκειμένου να γνωριστείτε καλύτερα -που είναι άλλωστε και το νόημα της εξόδου. Τα κλισέ αφήστε τα για τις ταινίες.

Πηγή: look.athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook