10 λόγοι για να έχετε φυτά και λουλούδια στο σπίτι σας

10-λόγοι-για-να-έχετε-φυτά-και-λουλούδια-845013

Τα φυτά είναι απαραίτητα για τη ζωή και ιδιαίτερα σημαντικά για τον άνθρωπο. Τα φρέσκα λουλούδια και τα φυτά μέσα στο σπίτι εκτός του ότι θα βοηθήσουν στην διακόσμηση του χώρου κάνοντας ένα δωμάτιο ή το γραφείο ομορφότερο διαθέτουν περισσότερα οφέλη για να κάνουν εσάς και τη ζωή σας καλύτερη και φωτεινότερη.

Βρείτε παρακάτω μερικά από τα πολλά οφέλη για την υγεία σας που μπορείτε να περιμένετε από την προσθήκη φυτών ή φρέσκων λουλουδιών στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

1.Βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα

Η ρύπανση του περιβάλλοντος αποτελεί πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με μελέτες της NASA το να έχετε άνθη και φυτά στο χώρο σας μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον αέρα του χώρου σας από την σκόνη και τις χημικές ουσίες καθώς τα φυτά έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις τοξίνες και να παράγουν υγρασία και οξυγόνο.

Μερικά από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για να φρεσκάρετε τον αέρα είναι: Αρέκα, Μπαμπού, Φίκος, και η Φτέρη.

2.Βοηθούν στον καλύτερο ύπνο

Ποιος δεν χρειάζεται καλύτερο ύπνο; Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται με φυτά ή λουλούδια στη κρεβατοκάμαρα αισθάνονται περισσότερο ξεκούραστοι και ανανεωμένοι από εκείνους που δεν το κάνουν. Το πιο κοινό φυτό που μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα είναι η λεβάντα. Το ηρεμιστικό άρωμα αυτού του φυτού χαλαρώνει το σώμα μας και ηρεμεί το μυαλό μας. Η Σανσεβιέρια είναι ένα άλλο φυτό ιδανικό για το υπνοδωμάτιο καθώς βοηθάει στην απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών από τον αέρα που αναπνέουμε.

3.Αποτρέπουν αλλεργίες

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δωμάτια στα οποία υπάρχουν φυτά έχουν λιγότερη σκόνη και μούχλα σε σχέση με τα δωμάτια που δεν υπάρχουν καθόλου φυτά. Τα φύλλα και άλλα μέρη μερικών φυτών δρουν ως φυσικά φίλτρα για να πιάσουν τα αλλεργιογόνα σωματίδια.

Το σπαθίφυλλο και το αγλαόνημα είναι δύο από τα φυτά που βοηθούν στη μείωση των αλλεργιογόνων που προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή. Αποφύγετε φυτά με γύρη ή σπόρια.

4.Βελτιώνουν τη διάθεση

Τα φυτά ή τα λουλούδια μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στη διάθεση των ανθρώπων και μπορούν να αυξήσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας ενός ατόμου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η τοποθέτηση λουλουδιών και φυτών σε ένα δωμάτιο όπου μπορείτε να τα βλέπετε, έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διάθεσή σας καλύτερη και να βοηθήσει να συνδεθείτε καλύτερα με άλλους ανθρώπους φέρνοντας χαρά και χαμόγελα στη ζωή.

Σύμφωνα με το Feng Shui η τοποθέτηση μιας ορχιδέας σε ένα δωμάτιο θα βοηθήσει στην καλή διάθεση και την θετική ενέργεια στο χώρο.

5.Βοηθούν στην σωματική υγεία

Έχει διαπιστωθεί ότι τα φυτά έχουν πολλά οφέλη για τη σωματική υγεία, όπως έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση, την κόπωση και τους πονοκεφάλους σε όσους ζουν κοντά τους. Εάν ένας αγαπημένος σας βρίσκεται στο νοσοκομείο, χαρίζοντας του μία σύνθεση με φρέσκα λουλούδια ή ένα φυτό, έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει θετική επίδραση στο σωματικό πόνο. Πολλά από αυτά τα φυτά έχουν πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Η αλόη βέρα, ο βασιλικός, τα λίλιουμ, οι ζέρμπερες είναι μερικά από τα φυτά που μπορούν να βοηθήσουν σε αρκετά προβλήματα υγείας

6.Ενισχύουν τη συγκέντρωση

Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν λουλούδια και φυτά στο γραφείο ή στο χώρο εργασίας τους κυρίως για να ομορφύνουν τον χώρο. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα φυτά και λουλούδια μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της συγκέντρωσης ακόμη και στην προώθηση της δημιουργικότητάς. Επίσης, διατηρώντας φυτά σε ένα γραφείο ή σχολείο βελτιώνει την ικανότητά να μαθαίνουμε νέα πράγματα και διευκολύνει την απορρόφηση και τη διατήρηση πληροφοριών.

Το φασκόμηλο έχει κατευναστική επίδραση και βοηθάει στο να συγκεντρωθούμε καλύτερα, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

7.Βελτιώνουν τη μνήμη

Η επίδραση της φύσης στο σπίτι και στο χώρο εργασίας χρησιμεύει στην τόνωση τόσο των αισθήσεων όσο και του νου, βελτιώνοντας τη διανοητική γνώση και την απόδοση. Υπάρχουν φυτά που βελτιώνουν τη μνήμη και τη συγκέντρωση και η χρήση τους μπορεί να διατηρήσει τον εγκέφαλό υγιή και να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία.

Η λεβάντα, το θυμάρι ή το δεντρολίβανο είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τη μνήμη βραχυπρόθεσμα.

8.Μειώνουν το άγχος

Το να έχετε λουλούδια και φυτά στο σπίτι ή στο γραφείο σας βελτιώνει σημαντικά τη διάθεση και μειώνει την πιθανότητα κατάθλιψης που σχετίζεται με το στρες. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την κηπουρική έχουν λιγότερο άγχος στη ζωή τους καθώς διοχετεύουν το άγχος τους στην ανατροφή. Τα λουλούδια και τα καλλωπιστικά φυτά αυξάνουν τα επίπεδα θετικής ενέργειας και βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται ασφαλείς και χαλαροί. Η φυσική ομορφιά είναι καταπραϋντική για τους ανθρώπους και έχοντας φρέσκα λουλούδια σε ένα βάζο στο περιβάλλον μας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη μείωση των επιπέδων άγχους.

9.Φαρμακευτικά φυτά

Τα οφέλη από τα φαρμακευτικά φυτά είναι αμέτρητα καθώς βελτιώνουν την υγεία μας. Σε πολλά μυρωδικά ή βότανα βρίσκουμε όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά που χρειάζονται για να παραμείνουμε υγιείς. Τα βότανα, από όπου και αν προέρχονται, είναι σημαντικά και η θεραπευτική τους δράση είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια.

Το φασκόμηλο, η μαντζουράνα, το χαμομήλι και άλλα πολλά βότανα είναι φυτά με ευεργετικές δράσεις και πολλά οφέλη για πολλές ασθένειες.

10.Ψυχική υγεία

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που περνούν περισσότερο χρόνο κοντά σε φυτά έχουν καλύτερη ψυχική υγεία και μια πιο θετική προοπτική για τη ζωή. Η επαφή των ανθρώπων με τον φυσικό κόσμο των φυτών αυξάνει τα συναισθήματα ζωτικότητας και ενέργειας, και κατά συνέπεια έχει μεγάλη θετική επίδραση στη συνολική ψυχική τους υγεία. Το να ασχολούνται με την κηπουρική αποδεικνύεται ότι είναι λιγότερο πιθανό να έχουν κατάθλιψη ή άγχος, και έτσι έχουν λιγότερο βάρος στην ψυχική τους υγεία.

Τα οφέλη και στον εργασιακό μας χώρο

Στο γραφείο ή στον χώρο εργασίας περνάμε ένα πολύ σημαντικό χρόνο από τη ζωή μας και ίσως χρειαζόμαστε και εκεί κάποια από τα οφέλη που αναλύσαμε παραπάνω.

Έχουμε έτοιμες λύσεις με όμορφα φυτά σε αυτοποτιζόμενες γλάστρες για να μην ανησυχείτε για το πότισμα τους και απογειώστε τη διακόσμηση του επαγγελματικού σας χώρου.

Έχετε στο σπίτι φυτά και λουλούδια και δεν ξέρετε να τα φροντίσετε;

Κανένα πρόβλημα, βρείτε πληροφορίες στο anthemionflowers.com που θα σας βοηθήσουν να περιποιηθείτε και να διατηρήσετε την φρεσκάδα και ομορφιά στο σπίτι σας.

Ένα όμορφο μπουκέτο λουλουδιών με φωτεινά χρώματα και χαλαρωτικό άρωμα μπορεί να φωτίσει ταυτόχρονα ένα δωμάτιο και τη διάθεσή σας.

Επίσης, ένα πράσινο ή ένα ανθισμένο φυτό θα προσθέσει χρώμα και φρεσκάδα σε οποιοδήποτε χώρο ενώ είναι και η τέλεια ιδέα δώρου για να χαρίσετε στους αγαπημένους σας μαζί με τις ευχές σας. Μπορείτε να βρείτε πολλά είδη λουλουδιών και φυτών στο anthemionflowers και να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες!

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook