10 λάθη διακόσμησης που κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μικροσκοπικός

10-λάθη-διακόσμησης-που-κάνουν-τον-χώρο-1558971

Όλοι κάνουμε λάθη διακόσμησης, καθώς τις περισσότερες φορές δεν εστιάζουμε στο σύνολο, προσθέτοντας μεμονωμένες πινελιές που είναι ωραίες μεν στο κατάστημα ή στο περιοδικό διακόσμησης, αλλά τελικά έχουν ως αποτέλεσμα να φορτώνουν τον χώρο και να φαίνεται μικρότερος.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα τετραγωνικά σας μέτρα — δεν απαιτείται πάντα σύμβουλος διακόσμησης, ανεξάρτητα από το αν έχετε μικρό ή μεγάλο δωμάτιο.

Δοκιμάζοντας μία ή δύο από αυτές τις συμβουλές, μπορεί απλώς να διαπιστώσετε ότι το δωμάτιό σας ανοίγει ξανά και επιτέλους μπορείτε να αναπνεύσετε.

10 λάθη διακόσμησης που κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μικροσκοπικός

1. Οι τοίχοι σας έχουν σκούρα χρώματα

Εάν ο χώρος σας είναι ήδη μικρός , παραλείψτε τις σκούρες αποχρώσεις και σκεφτείτε ανοιχτούς και φωτεινούς τοίχους. Δοκιμάστε τολμηρά χρώματα στα μαξιλάρια και φρέσκα λουλούδια.

2. Επιλογή φλύαρης ταπετσαρίας

Εάν επιλέξετε να βάλετε ταπετσαρία στον χώρο σας, εστιάστε σε έναν τοίχο και φροντίστε να επιλέξετε ένα μοτίβο που είναι εύκολο για τα μάτια. Δεν είναι ώρα για εκατοντάδες μπουμπούκια λουλουδιών με πάρα πολλά χρώματα – στην πραγματικότητα, μπορεί να μην είναι ποτέ η κατάλληλη στιγμή γι αυτό.

3. Έχετε ογκώδη έπιπλα

Εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε τον χώρο σας ανοιχτό και ευάερο, παραλείψτε τα βαριά έπιπλα για να δείξετε καθαρές γραμμές. Π.χ. χρησιμοποιήστε γυάλινα κομοδίνα με δύο ράφια για μικρά υπνοδωμάτια. Και να θυμάστε, αν έχετε δύο κομοδίνα δεν χρειάζεται να ταιριάζουν. Όλα είναι θέμα συντονισμού.

4. Ακαταστασία

Ίσως αυτό θα έπρεπε να ήταν ο νούμερο ένα εχθρός στη λίστα μας. Είτε πρόκειται για αυτή τη στοίβα αλληλογραφίας, είτε για μικροσκοπικά μπιμπελό ή ασιδέρωτα ρούχα στη γωνία, όταν τα πράγματα δεν είναι στη θέση τους, ο χώρος σας μπορεί ξαφνικά να φαίνεται μικρός και στενός. Το να έχετε ένα κατάλληλο μέρος για όλα, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και να περιορίσετε μια ακατάστατη κατάσταση.

5. Οι κουρτίνες είναι βαριές

Παραλείψτε τις βαριές κουρτίνες συσκότισης και προτιμήστε κάτι πιο ανάλαφρο. Ακόμη και όταν είναι τραβηγμένες, οι βαριές κουρτίνες εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν μέρος αυτού του φυσικού φωτός που χρειάζεται ο χώρος σας.

6. Δεν έχετε αρκετό φως

Το φως είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος σας όταν θέλετε να μεγαλώσετε έναν μικρό χώρο και η μη αξιοποίηση του φωτός είναι ένα από τα βασικά λάθη διακόσμησης. Οι απλίκες που κρέμονται και στις δύο πλευρές του κρεβατιού είναι μια εξαιρετική επιλογή εξοικονόμησης χώρου για ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Εάν έχετε μια γωνιά ανάγνωσης, μια λάμπα θα φωτίσει τα πράγματα χωρίς να αισθάνεστε όγκο και βάρος στο δωμάτιο.

7. Έχετε κρεμάσει τα κουρτινόξυλα σας πολύ χαμηλά

Ένα πράγμα που μπορεί να αυξήσει δραματικά την αίσθηση του χώρου στο δωμάτιό σας είναι να κρεμάτε τις κουρτίνες σας στο σωστό ύψος. Αντί να τα κρεμάτε ακριβώς πάνω από το παράθυρο, κρεμάστε τα περίπου στη μέση μεταξύ του παραθύρου και της οροφής. Το να κρεμάσετε τις κουρτίνες σας από αυτό το ύψος θα επιμηκύνει τους τοίχους σας, κάτι που με τη σειρά του θα κάνει την οροφή να φαίνεται ψηλότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

8. Έχετε έπιπλα σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία

Το να έχετε έπιπλα σε ζώνες υψηλής κυκλοφορίας σίγουρα θα κλείσει τον χώρο σας. Επιπλέον, σε ποιον αρέσει να πρέπει να μετακινείται γύρω από ένα έπιπλο κάθε φορά που μπαίνει σε ένα δωμάτιο; Αποφύγετε εντελώς το χάος και αρχίστε την αναδιάταξη. Αναζητήστε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μετακινήσετε τα έπιπλα από αυτές τις περιοχές ή απλά αφαιρέστε ρα. Αυτό σίγουρα θα δώσει στο δωμάτιό σας μια πιο φιλόξενη αίσθηση.

9. Δεν έχετε καθρέφτες

Ένας προσεκτικά τοποθετημένος καθρέφτης θα ανοίξει το δωμάτιο προσθέτοντας περισσότερο οπτικό χώρο. Με τον κατάλληλο καθρέφτη, το δωμάτιο θα αισθάνεται πολύ μεγαλύτερο από ό,τι είναι. Δοκιμάστε να ενσωματώσετε έναν κυκλικό καθρέφτη πάνω από την συρταριέρα σας ή έναν κλασικό όρθιο καθρέφτη στη γωνία του δωματίου.

10. Το υπέρδιπλο κρεβάτι

Χρειάζεστε όντως ένα υπερβολικά μεγάλο κρεβάτι; Σκεφθείτε λίγο σε μικρότερη κλίμακα και θα δείτε πως θα μεγαλώσει ο χώρος σας.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook