10.000 θέσεις εργασίας με 450 € | Ποιες επιχειρήσεις και ποιους ανέργους αφορά

OAED1

Νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα αφορά προσλήψεις 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 66 ετών, με επιδότηση 450 ευρώ το μήνα για κάθε πρόσληψη στις επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες, ενώ ο ωφελούμενος θα έχει μισθό απο 586 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά την Πρωτοχρονιά και πάντως εντός του Ιανουαρίου με δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ μετά την υπογραφή κοινής απόφασης από τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Το νέο πρόγραμμα είναι πιο ευέλικτο σε σχέση με τα ως τώρα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης καθώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση χωρίς να δεσμεύονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο που θα τους υποδείξει ο ΟΑΕΔ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο για το επαγγελματικό τους προφίλ και τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην εργασιακή τους αποκατάσταση και να μην είχαν απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής με επιδότηση.

Η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως και για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα, δηλαδή με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει. Η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο. Αντίθετα η τελική αμοιβή διαμορφώνεται με βάση τα όσα προβλέπει η εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία.

Βασική προϋπόθεση για την ισχύ του προγράμματος είναι οι επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή να μην έχουν μείωση προσωπικού μέσω απολύσεων ή εθελούσιας εξόδους για διάστημα τριών μηνών.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο πείραμα που σαρώνει στο διαδίκτυο
Επόμενο άρθροΧανιά | Σεισμός με το καλημέρα στο Καστέλι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ