10 αποτελεσματικοί τρόποι για να νιώθεις ευτυχισμένος!

Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο, προσπαθείτε να ζήσετε μια θετική ζωή και να περιβάλλεται τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους κάνοντας θετικές σκέψεις. Αλλά τι γίνεται όταν συμβεί κάτι φαινομενικά κακό, είτε στα οικονομικά σας, ή στην υγεία σας, ή στις σχέσεις σας; Όλη αυτή η θετικότητα μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τα δάχτυλά σας πολύ γρήγορα.

Εγκαταλείποντας την θετική στάση ζωής μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που θα παγιώσει τη δυσκολία. Έτσι, πώς μπορεί κανείς να παραμείνει θετικός στις δύσκολες στιγμές;

1. Ζήσε τη στιγμή

Αλήθεια, πόσο κλισέ; Αυτό δεν λέει ο καθένας; Αλλά μάντεψε τι; Όταν διώξεις τη μανία του παρελθόντος και το αίσθημα λύπης, θα φύγει ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους σου. Όταν αρνηθείς να προσπαθείς να προβλέψεις το μέλλον, η αγωνία του αγνώστου εξασθενίζει. Αυτή την στιγμή, τώρα, είσαι πλήρως ζωντανός. Είναι σημαντικό να βαδίσεις στιγμή προς στιγμή, λαμβάνοντας αργά, σταθερά βήματα και να μην σκέφτεσαι πάρα πολύ που αυτά σε οδηγούν. Γιατί αν αυτά τα βήματα είναι σταθερά, με αυτοπεποίθηση, οι σημερινές προκλήσεις θα είναι μόνο αναμνήσεις όταν οι στιγμές προστεθούν στο μέλλον.

2. Καθημερινή Μαγεία

Είναι πολύ φυσικό να χάνεις την πίστη τους, όταν τα πράγματα δεν πάνε με τον τρόπο που θες. Είτε πιστεύεις σε μια υπερφυσική δύναμη, ή μια πηγή ενέργειας, ή στον Θεό, ή στην εσωτερική δύναμη σου, όταν κάτι πάει στραβά στη ζωή σου, είναι η προεπιλεγμένη αντίδραση του εγκεφάλου σου να αμφιβάλλει για όλες τις προηγούμενες πεποιθήσεις. Ξεκίνησε όμως να παρατηρείς τις μικρές συμπτώσεις που συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή, αυτό που εγώ αποκαλώ Καθημερινή Μαγεία. Αναγνώρισε την. Κράτα σημειώσεις και μοιράσου τες με ανθρώπους. Μπορεί να είναι κάποιος άλλος, που επίσης κρατάει. Ψάξε και ζήτα από τους άλλους να μοιραστούν την δική τους, μαζί σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να επιβεβαιωθεί ότι κάτι μεγαλύτερο συμβαίνει πέρα από τις φυσικές μας αισθήσεις.

3. Κράτησε το «Μικρό παράθυρο» ανοιχτό

Όταν ξυπνάς κάθε πρωί, υπάρχει ένα μικρό παράθυρο του χρόνου κατά τον οποίο ξεχνάς ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν αυτό το παράθυρο κλείνει, ο εγκέφαλος σου θυμίζει γρήγορα τον «κίνδυνο» που βρίσκεσαι. Αν το παράθυρο είναι ανοιχτό, ρώτησε τον εαυτό σου, «Τι πρόκειται να κάνω σήμερα, για να γιορτάσω τη ζωή;» Με τα μάτια κλειστά, φαντάσου τον εαυτό σου χαμογελαστό και χαρούμενο . Κράτησε αυτό το παράθυρο ανοιχτό για όσο διάστημα μπορείς.

4. Απέφυγε να βάλεις «ταμπέλα» χαρακτηρίζοντας τον εαυτό σου

Αντιμετωπίζεις κάποιες προκλήσεις στην ζωή σου και βάση αυτών προσδιορίζεις τον εαυτό σου βάζοντας του ένα χαρακτηρισμό. Με αυτό τον τρόπο κλειδώνεις σε μια αυτο-γνωμοδότηση που έχεις στο μυαλό σου, και ωθείσαι προς την κατεύθυνση να την αποδείξεις. Αυτοί οι αυτο-ορισμοί μπορεί εύκολα να γίνουν η συγκεκριμένη πραγματικότητα σου, αντί της προσωρινής πρόκλησης από την οποία μπορείς να μάθεις πως θα γίνεις ακόμη καλύτερος καλύτερα.

5. Να είσαι επιλεκτικός με ποιους μοιράζεσαι τις σκέψεις σου

Όπως λέει και η παροιμία, «Η μιζέρια θέλει συντροφιά». Όχι ότι όλοι οι άνθρωποι θα ενεργήσουν με σκοπό να σε βλάψουν, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που θα καταλήξουν να κάνουν σχόλια ή να σου δίνουν συμβουλές που είναι περισσότερο σχετικές με την ανασφάλειά τους παρά με την τη δική σου ανησυχία. Θα υπάρξουν κάποιοι που θα νοιαστούν πραγματικά και ίσως ακόμη και να είναι σε θέση να σε βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να είσαι επιλεκτικός για να αναγνωρίσεις ποιοι είναι.

Πηγή: boro.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΧανιά | Η Ζαχαρένια Σημανδηράκη νέα πρόεδρος στην Ένωση Πνευματικών Δημιουργών
Επόμενο άρθροΚρήτη | Εκπαίδευση σε θέματα αυτοκτονικότητας και ψυχοπαθολογίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ