10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικών θεατρικών ομάδων στα Χανιά

10ο-πανελλήνιο-φεστιβάλ-φοιτητικών-θεα-63701

theater_seatingΤο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου “ταξιδεύει” στα Χανιά. Για 14 μέρες στα Χανιά θα ταξιδέψουν 10 φοιτητικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα με σκοπό την παρουσίαση του “μόχθου” τους, την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για το θέατρο, την πολιτιστική ενδυνάμωση τόσο των επαρχιακών πόλεων όσο και των αστικών κέντρων και φυσικά για να περάσουν καλά.

Το φεστιβάλ οργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου, ένα φορέα που σκοπό έχει να ενώσει όλες τις φοιτητικές θεατρικές ομάδες της Ελλάδας, να διευκολύνει την επικοινωνία τους, να επιλύσει προβλήματα τους και να δείξει ότι μέσω της τέχνης μπορούν να επιτευχθούν περισσότερα από όσα νομίζουμε. Κάθε ομάδα αναλαμβάνει ως επί το πλείστον τα έξοδα μεταφοράς της καθώς και την ευθύνη για δημιουργία σκηνικών και κουστουμιών. Όλη η προσπάθεια βασίζεται στον εθελοντισμό και ο κανόνας είναι πως τη χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι φοιτητές, επενδύοντας κατά μείζονα λόγο την προσωπική τους δυναμική σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι και φέτος σε μια δύσκολη συγκυρία η Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης, έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να πραγματοποιήσει και να διοργανώσει αυτή την μεγάλη γιορτή και με μεγάλη χαρά μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφερε. Με προσωπική προσπάθεια από όλα τα μέλη της και με την συν-διοργάνωση του Βενιζέλειου Ωδείου, του ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Έτσι λοιπόν φέτος από τις 18-31 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά 13 παραστάσεις στα θέατρα του Βενιζέλειου Ωδείου και Δ. Βλησίδη, με ελεύθερη είσοδο. Ταυτόχρονα φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν ανοικτά σεμινάρια, θεατρικά παιχνίδια και διάφορα θεατρικά (και μη) δρώμενα διάσπαρτα σε όλη την πόλη των Χανίων και στα οποία φυσικά θα μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ!

Πολλοί φανταζόμαστε το θέατρο σαν κάτι δύσκολο και απαιτητικό, κάτι το οποίο χρειάζεται ταλέντο. Η αλήθεια είναι ότι το θέατρο ξεκινάει από τα παιχνίδια, από την εμπιστοσύνη και από το κέφι και από εκεί και πέρα εξελίσσεται σε κάτι μαγικό που ο καθένας μπορεί να το κάνει!

Φέτος λοιπόν προσκαλούμε όλη την Χανιώτικη κοινωνία να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή, για 14 μέρες, για 14 μέρες θεατρικές, χαρούμενες, μαγικές, από 18-31 Μαΐου.

Tο θέατρο δεν είναι απλώς ένα συμβάν, είναι τρόπος ζωής!

Είμαστε όλοι ηθοποιοί: το να είσαι πολίτης δεν σημαίνει ότι ζεις σε μια κοινωνία, σημαίνει ότι την αλλάζεις…

-Augusto Boal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook