1 κουταλιά ελαιόλαδο κάθε μέρα: 7 λόγοι για να υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια

1-κουταλιά-ελαιόλαδο-κάθε-μέρα-7-λόγοι-γ-1701640

Η κατανάλωση μιας κουταλιάς έξτρα παρθένου ελαιόλαδου είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αυξήσεις την καθημερινή σου πρόσληψη σε «καλά» λίπη και αντιοξειδωτικά. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τις πιο συμβατικές χρήσεις του ελαιόλαδου όπως το μαγείρεμα, η κατανάλωση μιας κουταλιάς ελαιόλαδου την ημέρα μπορεί να χαρίσει σημαντικά οφέλη στη γενική υγεία του σώματός σου.

Το να πίνεις λίγο ελαιόλαδο κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία σου, αλλά αν αυτή η πρακτική είναι νέα – και κάπως παράξενη για σένα, μπορεί να χρειαστείς μερικά ακόμη επιχειρήματα.

Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 7 απίθανα οφέλη που έχει η κατανάλωση ελαιόλαδου στο σώμα σου. Κι όμως, μία τόσο μικρή ποσότητα παρθένου ελαιόλαδου μπορεί να κάνει θαύματα, ακόμη και στις καούρες που σε ταλαιπωρούν!

7 οφέλη του ελαιόλαδου στην υγεία σου

  • Μείωση κινδύνου καρδιακών παθήσεων: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη. Το ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι ένας τύπος μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, βοηθά στη ρύθμιση της υγείας της καρδιάς. Επομένως, αντικατέστησε άλλες πηγές λίπους με μια κουταλιά παρθένο ελαιόλαδο καθημερινά για την καλύτερη υγεία της καρδιάς.
  • Ανακούφιση πεπτικών προβλημάτων: Χάρη στο ελαιόλαδο τα κόπρανα γίνονται πιο μαλακά και τα πάντα κινούνται ευκολότερα μέσω του παχέος εντέρου.
  • Σταθεροποίηση σακχάρου στο αίμα: Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βοηθούν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα περισσότερο από τα άλλα έλαια, παράγοντας ινσουλίνη.
  • Ενισχύει το ανασοποιητικό σύστημα: Είναι γνωστό ότι το παρθένο ελαιόλαδο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα λόγω της υψηλής του συγκέντρωσης σε αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι πιθανότητες για το ανοσοποιητικό σύστημα να αμυνθεί σε ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις, αυξάνονται με την καθημερινή κατανάλωση ελαιολάδου.
  • Μείωση φλεγμονών: Το παρθένο ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, μία από τις οποίες είναι η ελαιοκανθάλη, μια φυσική φαινόλη που βρίσκεται μόνο σε αυτό το φυτό. Η ελαιοκανθάλη έχει την ικανότητα να προλαμβάνει, να μειώνει και να ανακουφίζει τυχόν φλεγμονές.
  • Αντικαρκινικές επιδράσεις
  • Πιο υγιές δέρμα και δυνατά μαλλιά: Eίναι γνωστό ότι το παρθένο ελαιόλαδο έχει την ικανότητα να προσφέρει στα μαλλιά, το δέρμα, τα νύχια και τα οστά εκπληκτικά οφέλη. Ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα ομορφιάς που το χρησιμοποιούν ως βασικό συστατικό, μπορείς να λάβεις περισσότερα οφέλη πίνοντας απλά μια κουταλιά της σούπας καθημερινά.
  • Απώλεια κιλών: Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παίζει μεγάλο ρόλο στον κορεσμό, χαρίζοντας μια αίσθηση πληρότητας. Αυτό συμβαίνει επειδή το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο προωθεί τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης κορεσμού σεροτονίνης, η οποία, σε συνδυασμό με τις αρωματικές της ενώσεις, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο και να χάσουν βάρος!

Όσα περισσότερα μαθαίνεις για τα οφέλη του έξτρα παρθένου ελαιολάδου για την υγεία, τόσο περισσότερο εντυπωσιάζεσαι με τις ευεργετικές του ιδιότητες. Δεδομένου ότι το υψηλής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα μη επεξεργασμένο λάδι που εξάγεται από τις ελιές με μηχανική διαδικασία άλεσης, καταλαβαίνεις ότι προσφέρει μια ασφαλέστερη και πιο υγιεινή εναλλακτική λύση από άλλα έλαια που παράγονται με υπερβολική θερμότητα ή χημικά.

Εάν αφιερώσεις ένα λεπτό για να σκεφτείς όλα τα υγρά και τα ποτά που πίνεις κάθε μέρα (δηλαδή, αρωματικά latte, αναψυκτικά, milkshakes), δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσεις ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να είναι μια από τις ασφαλέστερες διαθέσιμες επιλογές.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook