1.800 Χανιώτες θα τρέξουν στον 5ο Μαραθώνιο Κρήτης – Τι ώρα θα κλείσουν οι δρόμοι

1-800-χανιώτες-θα-τρέξουν-στον-5ο-μαραθώνιο-1012214

Στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη, με αφορμή τη διοργάνωση του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου η Τόνια Παπαδημουλά, γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων. Η κα Παπαδημουλά μίλησε για τη φετινή διοργάνωση, η οποία άλλαξε διαδρομή:

«Φέτος η διαδρομή έχει αφετηρία από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και θα τερματίζει στο Εθνικό Στάδιο Χανίων. Είδαμε ότι δημιουργούνταν κάποια προβλήματα κυκλοφοριακής φύσεως κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ προσπαθήσαμε και να ενώσουμε τους δήμους μέσω της διαδρομής αυτής. Αυτό βέβαια όσον αφορά τα 42 χιλιόμετρα, γιατί υπάρχουν και οι διαδρομές των 10, 5 και 2,5 χιλομέτρων για τα παιδιά. Αυτές όλες ξεκινούν και τερματίζουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων

Προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με τα Χανιά να αναμένεται να είναι… απροσπέλαστα, μιας και οι δρομείς θα τρέξουν σε όλη σχεδόν την πόλη:

Η Τόνια Παπαδημουλά

«Θα κλείσουν οι δρόμοι από τους οποίους θα περνούν οι δρομείς, υπό την επίβλεψη της Τροχαίας, των εθελοντών και εθελοντικών ομάδων με μηχανές. Τα αγωνίσματα θα ξεκινήσουν από τις 07:00, επομένως από τις 06:45 θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας. Όσο για την Παλιά Εθνική, επειδή η διαδρομή θα είναι προς μια κατεύθυνση, θα απελευθερώνεται τμηματικά. Τα 42 και τα 10 χιλιόμετρα ξεκινούν στις 07:00, τα 2,5 χιλιόμετρα στις 09:00 και τα 5 χιλιόμετρα στις 11:30. Υπολογίζουμε ότι οι δρόμοι θα είναι κλειστοί το πολύ μέχρι τις 14:00″, δήλωσε η κα Παπαδημουλά.

Η ΕΛ.ΑΣ. αργότερα ανακοίνωσε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ΕΔΩ

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.800 δρομέων, ο 5ος Μαραθώνιος Κρήτης αναμένεται να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο γεγονός, σηματοδοτώντας την επιστροφή στην… κανονική ζωή. Βέβαια, όχι εντελώς, καθώς θα τηρηθούν μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, εξαιτίας των οποίων δεν θα επιτρέπεται η είσοδος θεατών στο Εθνικό Στάδιο Χανίων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι 300 άτομα θα συμμετάσχουν στα 42 χιλιόμετρα, στα 10 χιλιόμετρα περίπου 600, στα 5 χιλιόμετρα 300, ενώ μεγάλη συμμετοχή υπάρχει και στα 2,5 χιλιόμετρα όπου θα τρέξουν παιδιά. Συνολικά έχουν δηλωθεί περίπου 1800 συμμετοχές.

«Είναι ένα στοίχημα για μας. Δεν μπορούσαμε να ξέρουμε τι θα γίνει και για να πραγματοποιηθεί ένας μαραθώνιος χρειάζονται ενέργειες σχεδόν 10 μήνες πριν», είπε η γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων. «Εμείς το πιστεύαμε ότι θα γίνει και ωθούσαμε όλους τους υπόλοιπους, από την οργανωτική επιτροπή ως τους χορηγούς. Και να, που φτάσαμε εδώ και είναι ο πρώτος αγώνας στην Ελλάδα μετά την καραντίνα. Εμείς, σαν Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων, έχουμε ως αρχή τη συμμετοχή, την παρότρυνση και τον εθελοντισμό και αυτά είναι τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε με τον μαραθώνιο«, ολοκλήρωσε η κα Παπαδημουλά.

Η διαδρομή των 42 χιλιομέτρων είναι αφιερωμένη στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook