1,5 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα, στις εισπράξεις του Δήμου Χανίων – Που θα τα αξιοποιήσει η δημοτική αρχή

15-εκατομμύρια-ευρώ-πλεόνασμα-στις-εισ-765802

Σημαντικά ποσά στα ταμεία του Δήμου Χανίων για το 2019, έφερε όπως φαίνεται η ρύθμιση οφειλών των δημοτών και η ενημέρωση από την οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, όπως αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χανίων Τάσος Αλόγλου, στην ενημερωτική εκπομπή του Super FM 89.6 με τον Περικλή Κουκλάκη.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, η οικονομική υπηρεσία του Δήμου έχει εισπράξει συνολικά σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ευρώ από βεβαιωμένες οφειλές παρελθόντων ετών, ποσό που ξεπερνάει τον στόχο για το 2019 κατά 1,5 εκατομμύριο.

«Τους τελευταίους δύο μήνες έχει ενεργοποιηθεί μια εξωστρέφεια της Οικονομικής Υπηρεσίας μας, ώστε να ενημερώσει τους οφειλέτες του Δήμου Χανίων για τις υποχρεώσεις τους αφενός, ενώ παράλληλα γίνεται και αποστολή επιστολών σε δημότες για τις βεβαιωμένες οφειλές που εδώ και χρόνια είναι καταγεγραμμένες στον προυπολογισμό του Δήμου και δεν έχουν αποπληρωθεί» τόνισε ο κ. Αλόγλου.

Δεν παρέλειψε δε να παροτρύνει όσους έχουν χρέη στις δημοτικές υπηρεσίες να επικοινωνήσουν καθώς όπως είπε «είναι καλό να γίνει άμεσα η τακτοποίηση των οφειλών των δημοτών μιας και τώρα είναι σε ισχύ ο διακανονισμός που γίνεται για ρύθμιση των χρεών, με τον δημότη να μπορεί να αποπληρώσει με έως και 120 δόσεις τις οφειλές του, με σημαντική μείωση ή και οριστική διαγραφή των προστίμων και προσαυξήσεων».

Στα 42 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη

Ο κ. Αλόγλου υπογράμμιεσε ότι οι συνολικές οφειλές φτάνουν τα 42 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, ωστόσο το τελευταίο διάστημα «ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών στις ρυθμίσεις και αποπληρώθηκαν συνολικά χρέη ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού για το 2019».

Που θα αξιοποιηθεί το πλεόνασμα

Στόχος της δημοτικής αρχής όπως ξεκαθάρισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών «δεν είναι η κερδοφορία και τα μεγάλα ποσά στα αποθεματικά του καθώς δεν είμαστε ιδιωτική επιχείρηση, αλλά να λειτουργήσουμε ανταποδοτικά για τους πολίτες του Δήμου Χανίων».

«Το επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα αφορά αρχικά στην αναζήτηση χώρων στάθμευσης -εξού και η κίνηση με τη διεκδίκηση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ- εντός των ορίων τη πρώην Δήμου Χανίων, αλλά και οι χώροι πρασίνου-πράσινα σημεία είτε και χώροι μεταφόρτωσης για τη αποκομιδή των απορριμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλόγλου

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook