Ύποπτο για χειραγώγηση το ΑΟΧ – Ολυμπιακός

ύποπτο-για-χειραγώγηση-το-αοχ-ολυμπι-321005

Το σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης εντόπισε ενδείξεις για χειραγώγηση του αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Χανίων και Ολυμπιακού (1-4), την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου του 2016.

Η Live Sport αποκαλύπτει το πόρισμα της έκθεσης της UEFA-BFDS, που αναφέρει πως φαίνεται το αποτέλεσμα και η διαφορά των τριών γκολ να αποτελούν προϊόν χειραγώγησης από τη γηπεδούχο ομάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει παράνομα κέρδη από στοιχηματισμό.

Η έκθεση κάνει λόγο για ύποπτη αμυντική συμπεριφορά στα δύο τελευταία γκολ του αγώνα, επισημαίνοντας στο τρίτο γκολ… οκνηρία συγκεκριμένου παίκτη των Χανίων, που έκανε κακή εφαρμογή του τεχνικού οφσάιντ, ενώ για το τέταρτο γκολ γίνεται λόγος για συνολική χαλαρή αμυντική συμπεριφορά.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως πριν τον αγώνα υπήρξε ύποπτος στοιχηματισμός για να χάσουν τα Χανιά με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ και να επιτευχθούν στον αγώνα τουλάχιστον τέσσερα γκολ συνολικά. Αντίστοιχα ύποπτες κινήσεις στις αγορές στοιχήματος παρατηρήθηκαν στη διάρκεια του αγώνα, με «ζωντανά» πονταρίσματα.

Τέλος, η έκθεση επισημαίνει πως τα Χανιά έχουν βεβαρημένο ιστορικό, καθώς ήδη φέτος τρεις αγώνες τους είχαν κριθεί ύποπτοι από την UEFA-BFDS.

Αναλυτικά η έκθεση της UEFA – BFDS αναφέρει

Χανιά – Ολυμπιακός

Ελλάς/Κύπελλο Ελλάδος

Αποτέλεσμα: 1-4 (Ημίχρονο 1-2)

Ημερομηνία αγώνα: Πέμπτη, 7/01/2016 16.45

Οκνηρή συμπεριφορά

Η συστηματική αξιολόγηση των αποδείξεων δείχνει αξιόπιστες ενδείξεις χειραγώγησης σχετιζόμενης με τον στοιχηματισμό. Κανονικοί αθλητικοί παράγοντες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον ύποπτο στοιχηματισμό που παρατηρήθηκε, όσον αφορά στο γεγονός ότι τα Χανιά θα χάσουν τον αγώνα με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ, σε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ. Τελικά, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που μπορούν να υποστηρίξουν το συμπέρασμα ότι τα Χανιά χειραγώγησαν αυτό το παιχνίδι με σκοπό να διασφαλίσουν παράνομα κέρδη από τον στοιχηματισμό.

Αναφορικά με όρους παιχνιδιού, καθένα από τα τελευταία δύο γκολ (του αγώνα) συνιστούν ύποπτη αμυντική συμπεριφορά από τα μέλη της ομάδας των Χανίων. Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από οκνηρή αμυντική συμπεριφορά εκ μέρους ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (σσ: αναφέρεται το όνομα του), μετά από κακή εφαρμογή (από αυτόν) της παγίδας του τεχνικού οφσάιντ. Το τελευταίο γκολ προήλθε από χαλαρή αμυντική συμπεριφορά ολόκληρης της αμυντικής γραμμής των Χανίων, η οποία αντέδρασε καθυστερημένα στην προσπάθεια της να ανακτήσει μια χαμένη μπαλιά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Παρατηρήθηκε ότι υπήρξε ύποπτος στοιχηματισμός στις αγορές πριν τον αγώνα για να χάσουν τα Χανιά με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ και να επιτευχθούν αντιστοίχως τουλάχιστον τέσσερα γκολ συνολικά στον αγώνα, με τις πιθανότητες να μειώνονται σημαντικά στις ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα. Η εν λόγω στοιχηματική δραστηριότητα δεν είναι δικαιολογημένη, μετά από αποτίμηση όλων των σχετικών αθλητικών συνισταμένων.

Αν και ο Ολυμπιακός είναι στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία από τους αντιπάλους του και είχε κερδίσει όλα τα ματς του πρωταθλήματος ως τότε, αυτό φαίνεται ότι είχε υπολογιστεί στις εναρκτήριες στοιχηματικές πιθανότητες, με τον Ολυμπιακό να τοποθετείται στα πολύ ισχυρά φαβορί όπως αναμενόταν. Επιπλέον ο Ολυμπιακός επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες για αυτόν τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των δύο κορυφαίων σκόρερ του αυτήν την περίοδο, την ίδια στιγμή που μόνο σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού επετεύχθησαν συνολικά περισσότερα από τρία γκολ. Συνολικά, και ενώ το BFDS δεν μπορεί να εξηγήσει τα στοιχηματικά μοτίβα που παρατηρήθηκαν, είναι πιθανό οι παίκτες που στοιχημάτιζαν, να επιδείκνυαν την γνώση που είχαν εκ των προτέρων ότι τα Χανιά θα ηττηθούν με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ σε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook