«Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ» από τον Σεραφείμ Ρίζο

όχι-στο-ξεπούλημα-της-δεη-από-τον-σερ-133287

rizosΜε μια μεγάλη εξόρμηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Παλιά Ηλεκτρική συνεχίστηκαν σήμερα οι περιοδείες του δημοτικού σχήματος της «Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή» παρουσία του υποψήφιου Δημάρχου Σεραφείμ Ρίζου και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων Μαρίας Νικήτα, Ελένης Τσουρουνάκη, Στέλιου Γιαννούλη και Μανώλη Φιωτάκη.

Από την δημοτική κίνηση, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Οι περιοδείες συνεχίστηκαν στις τράπεζες της οδού Τζανακάκη και στην Εφορία αλλά και στη Λαϊκή Αγορά της Νέας Χώρας. Στη ΔΕΗ η συζήτηση με τους εργαζόμενους επικεντρώθηκε γύρω από την επιθυμία της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν στο σχέδιο τους για την κατασπάραξη της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας που θέλουν να τα χαρίσουν κομμάτι- κομμάτι στους ιδιώτες, αλλά και στα εργασιακά προβλήματα του κλάδου.

Εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζομένων μπροστά στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΔΕΗ. Δεν έλλειψαν οι αναφορές στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Χαρακτηριστική ήταν τα λόγια ενός εργαζόμενου «η δική σας επιτυχία στις εκλογές θα είναι και δική μας επιτυχία». Θέση της «Ανταρσία στα Χανιά» είναι να μην επιτραπεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα, ούτε να διαχωριστεί σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, μια «καλή» χωρίς οικονομικά βάρη και μια «κακή» που θα σηκώσει όλο το κοινωνικό κόστος από την πώληση της επιχείρησης. Αίτημα μας είναι ότι  ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο είναι κοινωνικά αγαθά και δεν αποτελούν εμπορεύματα. Να καταργηθούν τα χαράτσια και να πραγματοποιηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική κάλυψη. Μόνη διέξοδος είναι οι μαζικοί αγώνες των εργαζομένων στη ΔΕΗ και ο συντονισμός με όλους όσους αντιστέκονται, για εργατικό στις επιχειρήσεις.

Αύριο, Παρασκευή 25/4 από το πρωί θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις του σχήματος στα καταστήματα των ΕΛΤΑ, στη ΔΕΗ (Ξυλοκαμάρα) και στο Νοσοκομείο Χανίων ενώ το απόγευμα στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στα καταστήματα της οδού Σκαλίδη.»

Για τον Λευτέρη Καλιτσουνάκη

Ειδική ανακοίνωσε εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων για τον θάνατο του Λευτέρη Καλιτσουνάκη, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα αποχαιρετάμε τον σύντροφο μας Λευτέρη Καλιτσουνάκη, που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο το βράδυ της 23 προς 24 Απρίλη.  Ήταν εργαζόμενος στο ναύσταθμο και το τελευταίο διάστημα, συνταξιούχος.

Ο Λευτέρης αγωνίστηκε στη ζωή του για ένα καλύτερο κόσμο, για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και αδικία. Τα τελευταία χρόνια έδωσε αυτή τη μάχη μέσα από τις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πριν ασθενήσει είχε δηλώσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της «Ανταρσία στα Χανιά».

Η ανάμνηση του θα μας συντροφεύει στους αγώνες που θα δώσουμε στη συνέχεια. Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook