Όταν το Forbes χώρισε την Κρήτη στα δύο… Δείτε τη λίστα με τους πολυπόθητους προορισμούς

όταν-το-forbes-χώρισε-την-κρήτη-στα-δύο-δεί-414042

Σε δύο θέσεις… φιγουράρει η Κρήτη στην λίστα με τους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς που συνέταξε για φέτος το Forbes. Κι’ αυτό γιατί οι συντάκτες του επέλεξαν να ξεχωρίσουν ως προορισμούς την Βόρια Κρήτη από την Νότια Κρήτη, επισημαίνοντας την μοναδικότητα του τοπίου στον Νότο.

Αν και η Ελλάδα παραμένει «δημοσιονομικά ασταθής σχολιάζει το Forbes, «είναι  ένας από τους πολυπόθητους προορισμούς στην Ευρώπη, καθώς συνδυάζει πανέμορφα αξιοθέατα και φθηνές διακοπές συγκριτικά με άλλες μεσογειακές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία». Όπως συνηθίζεται έτσι και φέτος οι συντάκτες του περιοδικού έφτιαξαν την δική τους λίστα με τους δημοφιλείς προορισμούς. Στο top 10 σε περίοπτη θέση ξεχωρίζουν η Αθήνα, ο ευρύτερος νομός Αττικής και η λίμνη της Βουλιαγμένης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ FORBES ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

1. ΑΘΗΝΑ

2. ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

3. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

4. ΜΗΛΟΣ

5. ΠΑΡΟΣ

6. ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ

7. ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ

«Περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ελλάδα, πανέμορφα φαράγγια, γραφικά ψαροχώρια, λίμνες και ιδιαίτερους οικισμούς, όπως τα Σφακιά. Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο, ενώ οφείλετε να ακολουθήσετε τις πινακίδες για τα Μάταλα, κάποτε προσφιλής προορισμός των χίπηδων αλλά τώρα πια μια πολύ ζωντανή παραλιακή πόλη».

DEA / ARCHIVIO J. LANGE VIA GETTY IMAGES

8. ΚΑΡΠΑΘΟΣ

«Η βραχώδης Κάρπαθος με τις ψηλές βουνοκορφές της, τα πευκοδάση, τις όμορφες παραλίες και το έντονο ανάγλυφο συνδυάζει ομορφιά βουνού και θάλασσας. Είναι τόσο όμορφη που σύμφωνα με τη μυθολογία, οι πρώτοι κάτοικοί της αγαπούσαν τόσο πολύ τον τόπο τους που έκλεψαν του ολύμπιους θεούς και τους έφερναν εκεί, εξάπτοντας ακόμα περισσότερο τη φαντασία όσων δεν την έχουν επισκεφτεί ακόμη».

9. ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Forbes «βαφτίζει» την Κέρκυρα κάτι σαν τη Βόρεια Κρήτη (!), γιατί και τα δυο νησιά έχουν τόσο πλούσια ιστορία, όσο και συναρπαστικά τοπία.

10. ΑΤΤΙΚΗ

Ως κατακλείδα, το Forbes βάζει την Αττική. Δε θα μπορούσε να παραλειφθεί άλλωστε, καθώς εκεί συμπεριλαμβάνεται ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Η χερσόνησος της Αττικής αποτελεί ιδανικός τρόπος απόδρασης για τους Αθηναίους, όταν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για διακοπές σε νησί.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook