Όταν οι τσουνάτες ελιές συνάντησαν το ρούμι… Αυτά είναι τα Χανιώτικα κοκτέιλς με ελαιόλαδο! Photos + Video

όταν-οι-τσουνάτες-ελιές-συνάντησαν-το-497794

Γεμάτα από ελληνική γη είναι τα δύο νέα κοκτέιλς που εμπνεύστηκε ο βραβευμένος Χανιώτης bar tender Μιχάλης Μποτωνάκης που «τόλμησε» να αναμείξει τα αλκοολούχα ποτά με εκλεκτό ελαιόλαδο και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

coct5Το «Αρωματικό Ελιξήριο» και η «Γη της Επαγγελίας» παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης του Επιμελητηρίου Χανίων για τον διαγωνισμό ελαιολάδου του Λονδίνου.

Το πρώτο, αποτελείται από λικέρ μαστίχας, λικέρ θυμάρι, σκίνο αρωματισμένο, σιρόπια από θυμαρίσιο μέλι με μπαχαρικά, ελαιόλαδο pamako και σπιτικά bitters περγαμόντο. Είναι ένα βαθιά αρωματικό κοκτέιλ με 100% ελληνικά προϊόντα.

Το δεύτερο, έχει ως βάση εκλεκτό ρούμι επτά ετών από την Κούβα και πήρε το όνομα «Γη της Επαγγελίας.  κοκτέιλ έχει το όνομα. “PROMISED LAND”. Περιλαμβάνει ακόμη λικέρ κανέλας και λικέρ γκρέιπφρουτ και ελαιόλαδο pamako μονοποικιλιακό.

«Βλέπουμε το ελαιόλαδο σε χρήσεις πρωτότυπες που δεν τις έχουμε συνηθίσει» σχολίασε ο Μιχάλης, παρουσιάζοντας τα κοκτέιλς στο κοινό και προσέθεσε πως «πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τους ανεκτίμητους θησαυρούς της Κρητικής γης».

Ο ίδιος πέρυσι, είχε εμπνευστεί το κοκτέιλ με απάκι, το οποίο, αν και φάνηκε ιδιαίτερα τολμηρό στην αρχή, κατάφερε να φτάσει στην 4η θέση πανελλήνιου διαγωνισμού.

coct4Ο διαγωνισμός LONDON IOOC 2017

Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν οι διαγωνισμοί ελαιολάδου του Λονδίνου, με την επωνυμία LONDON IOOC 2017, International Olive Oil Competitions.

coct1Τα βραβεία που απονέμονται αφορούν:

• Την  ποιότητα  έξτρα παρθένου ελαιολάδου (London QUALITY olive oil awards)

• Τον ισχυρισμό υγείας  έξτρα παρθένου ελαιολάδου (London HEALTH CLAIM olive oil awards)

• Την συσκευασία έξτρα παρθένου ελαιολάδου (London DESIGN olive oil awards)

coct3Σκοπός των διαγωνισμών είναι η προσθήκη αξίας στα ελληνικά ελαιόλαδα (add value), αφού οι νικητές έχουν την δυνατότητα να επικολλήσουν το λογότυπο του βραβείου πάνω στην ετικέτα του προϊόντος τους και έτσι να τύχουν μεγαλύτερη αναγνωσιμότητας από εμπόρους και καταναλωτές.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα που κυκλοφορούν νόμιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Οι παραγωγοί, έμποροι και μεταποιητές ελαιολάδου θα έχουν τη ευκαιρία ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στους παραπάνω διαγωνισμούς, τα οφέλη από αυτήν την συμμετοχή και τις προοπτικές που παρουσιάζει η Αγγλική αγορά.

zarpanews.gr

One thought on “Όταν οι τσουνάτες ελιές συνάντησαν το ρούμι… Αυτά είναι τα Χανιώτικα κοκτέιλς με ελαιόλαδο! Photos + Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook