Όταν «δίνουν» τον Κυριάκο -άθελά τους- και οι φίλοι του

όταν-δίνουν-τον-κυριάκο-άθελά-τους-κ-694851

Ένας από του πιο διακεκριμένους υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΜΜΕ- ο καλύτερος για την ακρίβεια- έγραψε στην εφημερίδα του ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «μπορεί να μην είναι ο βασιλιάς της ατάκας», αλλά «έχει καθαρό και σταθερό στόχο: οδηγεί την κυβέρνηση σε αδιέξοδο, της κόβει το οξυγόνο«.

Πώς προκύπτει αυτό; «Αιφνιδίασε –τον Τσίπρα– όταν ζήτησε εκλογές σχεδόν μόλις εξελέγη. Τον αιφνιδίασε που μπλόκαρε το πρώτο ΕΣΡ. Τον αιφνιδίασε που έκοψε κάθε κουβέντα συνεννόησης. Τον αιφνιδίασε στο Μακεδονικό. Τον αιφνιδίασε τώρα στην προληπτική γραμμή«.

Για όσους ξέρουν πρόσωπα πράγματα και σχέσεις ειλικρινέστερη …καταγγελία σε βάρος του προέδρου της ΝΔ δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Και πιο αφοσιωμένοι φίλοι του «ομολογούν» ότι δεν έχει κανένα δισταγμό να λειτουργήσει υπονομευτικά σε θέματα κρίσιμα για τη χώρα κυνηγώντας τυφλά την εξουσία… Προσπαθώντας να τον αναδείξουν τον «δίνουν». Αναλυτικά μάλιστα.

Μόλις εκατό μέρες από τότε που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή η σημερινή κυβέρνηση ο Μητσοτάκης ζήτησε … να φύγει και να στηθούν κάλπες. Τι μεσολάβησε; Βγήκε ο ίδιος αρχηγός στη ΝΔ! Αυτό ήταν λόγος αλλαγής πρωθυπουργού. Ούτε λίγο ούτε πολύ πρόβαλε τον εαυτό του ως σούπερμαν: σε ένα μήνα αρχηγός κόμματος και Πρωθυπουργός.

Βέβαια όλοι ξέρουν ότι τότε το άκαιρο αίτημα για εκλογές -για το οποίο στη συνέχεια του κρέμασαν ντενεκέδες ακόμη και στο κόμμα του -ήλθε από αλλού: συγκεκριμένοι εκδότες το επέβαλαν ως πίεση προς την κυβέρνηση. Για ποιο λόγο; Το αποκαλύπτει στη συνέχεια το ίδιο κείμενα. Ο Μητσοτάκης αιφνιδίασε τον Τσίπρα όταν «μπλόκαρε το πρώτο ΕΣΡ».

Έτσι μπράβο, να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Ο Κυριάκος μπλόκαρε την αδειοδότηση των καναλιών και την νομιμοποίηση του τηλεοπτικού τοπίου. Έτσι ωμά και κυνικά. Όχι βέβαια γιατί ο Παππάς «δημοπρατούσε τέσσερις άδειες ενώ η αγορά δήλωσε εικοσιτέσσερις». Είδαμε πόσες χωράει. Το » μπλόκο» ήταν ότι δεν έστελνε εκπρόσωπο στο ΕΣΡ.

Τόσος σεβασμός τους θεσμούς. Έτσι ανάγκασε την κυβέρνηση να πάει στη ρύθμιση που κατέπεσε στο ΣτΕ: γιατί δεν μπορούσε φυσικά να περιμένει πότε θα λήξει το καταχρηστικό μπλόκο του Μητσοτάκη στη λειτουργία του ΕΣΡ. Μαγκιά. Αλλά τι έγινε στη συνέχεια το ξέρουμε. Όπως ξέρουμε και ποιων τα χατίρια έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ -γιατί εξ όσων ξέρουμε ο ίδιος δεν έχει ιδιόκτητο κανάλι.

Τι άλλο έκανε ο Μητσοτάκης; «Έκοψε κάθε κουβέντα συνεννόησης». Το διαβόητο «όχι σε όλα». Πολύ ωραία. Η χώρα βρίσκεται στο τούνελ που την έβαλε -και- το κόμμα του Μητσοτάκη και δεν την έβγαλε η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε και ο Μητσοτάκης. Αλλά ο ίδιος δεν αισθάνεται την ανάγκη να κάνει αυτό που κάνουν όλες οι μείζονες αντιπολιτεύσεις του κόσμου: να ξεχωρίσει σε ποια θέματα κάνει αντιπολίτευση και σε ποια συμβάλλει στη διαμόρφωση εθνικής γραμμής. Όλα για την εξουσία. Γιούργια στο νταβά με τα κουλούρια.

Το αποτέλεσμα αυτής την ενάρετης και ωφέλιμης για τη χώρα τακτικής βρίσκεται στην παρακάτω αναφορά του αρθρογράφου: » Τον αιφνιδίασε στο Μακεδονικό». Ο Μητσοτάκης τον Τσίπρα.

Πράγματι τον αιφνιδίασε. Ποιος περίμενε ότι ένας πολιτικός που θέλει να εμφανίζεται ως σύγχρονος, Ευρωπαίος και ανοιχτόμυαλος, θα πήγαινε κόντρα σε μια λύση που το κόμμα του είχε διαμορφώσει; Κόντρα στην τελευταία ευκαιρία για λύση σε ένα θέμα στο οποίο η Ελλάδα έχει ηττηθεί για λόγους που ξέρει. Ότι θα ταυτιζόταν με ακροδεξιούς, εθνικιστές, παραεκκλησιαστικούς και το κακό συναπάντημα- από όπου προέρχονται οι τραμπούκοι κατά του Μπουτάρη. Ότι, εν τέλει, θα ήταν υποχείριο του Σαμαρά και του Γεωργιάδη.

Κατά τα λοιπά, σιγά μην του έκανε του μούτρα κρέας του Τσίπρα. Τον εαυτό του εξέθεσε. Κάποιοι κύριοι, με ονόματα όπως Ντολ και Γιούνκερ, του το εξήγησαν. Τι μένει από τη σταθερότητα Μητσοτάκη; Α, η πιστοληπτική γραμμή- που απορρίπτει, τώρα πίσω, πίσω.

Από πού κι ως πού συνιστά αιφνιδιασμό για το Τσίπρα ότι ο Μητσοτάκης ανακάλυψε ξαφνικά ένα θέμα που έχει ήδη έχει κριθεί από αυτούς που είναι αρμόδιοι; Τον συνομιλητή του Στουρνάρα αιφνιδίασε -για να μην πούμε: άδειασε- που το έχει πάρει εργολαβικά- για να του προσφέρει προεκλογική υπηρεσία. Άντε και τον Σαμαρά και τον Σημίτη.

Σκασίλα του Τσίπρα αν ο Κυριάκος είναι υπέρ ή κατά της πιστοληπτικής γραμμής. Κανείς δεν τον ρώτησε…Και σ’ αυτό το θέμα αποκάλυψε τις αντιφάσεις του, ειδικά αν συνδυαστεί αυτή η σαπουνόφουσκα με τις αερολογίες για το … «Τέταρτο Μνημόνιο» που υπέγραψε ο Τσίπρας » ή με την κουτοπονηριά να διαστρεβλώνεται η θεσμοθετημένη -ως αυτονόητη- επιτήρηση των οικονομιών της Ευρωζώνης. Ειδικά όσων βγαίνουν από πρόγραμμα.

Ακόμη πιο ειδικά της Ελλάδας την οποία το κόμμα του Κυριάκου και το ΠΑΣΟΚ κατάντησαν με χρέος διπλάσιο σχεδόν από το ΑΕΠ της και τη χρεοκόπησαν» το 2009-10, όπως ο ίδιος ο Μητσοτάκης» είπε μόλις πρόσφατα στη Βουλή.

Να κλείσουμε με αυτό το μαγικό: ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε στη Βουλή τον Τσίπρα ότι «εκπροσωπεί όσα οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2009-2010». Δηλαδή η χρεοκοπία, κατά δήλωσή του, επήλθε με κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά την εκπροσωπεί … ο Τσίπρας. Μήπως να το ξανακοιτάξουν ποιος βρίσκεται σε κατάσταση «ασφυξίας» με όλο και λιγότερο «οξυγόνο» που λέει και ο φίλος του Κυριάκου στον ίδιο, στο καλογραμμένο κατά τα λοιπά, άρθρο;

ΥΓ. Είναι παρήγορο ότι όσοι είχαν η βεβαιότητα ότι -επειδή το λένε οι δημοσκόποι – οι εκλογές κρίθηκαν οριστικά και αμετάκλητα υπέρ του Μητσοτάκη και «οι Συριζαίοι να ετοιμάζονται για κρεμάλες», ανακαλύπτουν ότι στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία «ποιος έχει δίκιο ή άδικο θα το βρούμε στις κάλπες». Στις οποίες πέφτουν ψήφοι και όχι γκάλοπ, άρθρα και εκπομπές… Α, και ψηφίζουν όλοι -όχι μόνο «αυτοί που ξέρουν» ότι κινδυνεύει το «αστικό καθεστώς».

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook