Όλοι οι καλοί χωράνε στα Χανιά… Ως πότε θα είναι ριγμένη η Δυτική Κρήτη;

όλοι-οι-καλοί-χωράνε-στα-χανιά-ως-πότε-709788

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την έκτακτη δρομολόγηση του «Μykonos Palace» στη γραμμή Σούδα – Πειραιάς, αίτημα που έχουν υποβάλει (ξανά) οι Μινωικές Γραμμές.

Πρόκειται για ένα πλοίο ακριβό, ασφαλές, υπερσύγχρονο και ηλικίας μόλις 16 ετών, το οποίο ευελπιστεί να δώσει στους Χανιώτες και στους επισκέπτες μια εναλλακτική επιλογή για το ακτοπλοϊκό τους ταξίδι.

Μια επιλογή που τόσο έχουμε ανάγκη και εμείς ως κάτοικοι της Δυτικής Κρήτης αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες επίδοξοι επισκέπτες που μέχρι στιγμής υποχρεωτικά εξυπηρετούνται με ένα δρομολόγιο την ημέρα…

Και μάλιστα, είναι άξιο απορίας το πώς και σε αυτό οι Ηρακλειώτες φαίνεται να τα έχουν καταφέρει καλύτερα, αφού, σύμφωνα με έρευνα του zarpanews.gr από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου υπάρχουν όχι δύο, όχι τρία αλλά… έντεκα δρομολογημένα πλοία!

Φυσικά κανένα πληθυσμιακό ή αναπτυξιακό μέγεθος δεν είναι δυνατόν να δικαιολογήσει τέτοια δυσαναλογία… Από τα έντεκα στα δύο κι αυτά εναλλάξ.

Όσο για τους λόγους που στο παρελθόν έχει επικαλεστεί το ΣΑΣ για την απόρριψη ανάλογου αιτήματος, ότι δεν συντρέχουν έκτακτες συγκοινωνιακές ανάγκες, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι σοβαροί, ειδικά στο μέσο μιας τουριστικής περιόδου που προδιαγράφεται «ρεκόρ».

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι σύντομα θα έχουμε κι άλλο καράβι στη γραμμή.

Εξάλλου, όπως λέει κι ο λαός, «όλοι οι καλοί χωράνε»!

zarpanews.gr

3 thoughts on “Όλοι οι καλοί χωράνε στα Χανιά… Ως πότε θα είναι ριγμένη η Δυτική Κρήτη;

  1. Σε κατι υπερτερουμε ,εχουμε τους διπλασιους φυλακισμενους στη φυλακη των χανιων σε σχεση με αυτο του ηρακλειου.

  2. ελα τωρα που δεν ξερεις τι φταιει!!!

    οι γερμανοι και η fraport!!!

    δεν το εμαθες το ποιημα ακομα???

    1. Nαι,ναι αυτοι φταινε και ο Τσιπρας φταιει κι αυτος που ,π.χ.,χθεςτο βραδυ παρακαρανε τα μουσκαρια στην ταφρο και δεν μπορουσε να φυγει ο κοσμος…Μωρε καλα τα ελεγε ο Ανδριανακης ο αρχαιολογος,»κανενα παρκινγκ σε καμια ταφρο!!!

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook