Όλγα Κεφαλογιάννη και Κωστής Χατζηδάκης οι πρώτοι επιβάτες της «βασίλισσας των αιθέρων»

όλγα-κεφαλογιάννη-και-κωστής-χατζηδά-71814

 

vassilissa (1)H νέα ναυαρχίδα της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa έκανε το πρώτο touch-down σε ειδική τελετή παρουσία των υπουργών Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε παραγωγή επιβατικό αεροσκάφος της Boeing και είναι μια αναβαθμισμένη και μεγαλύτερου μήκους εκδοχή του κλασικού, θρυλικού 747.

Η καμπίνα του έχει χωρητικότητα 358 επιβατών με 8 θέσεις First Class, 92 θέσεις Business Class και 258 Economy Class.

olgamesa«Η Ελλάδα αποτελεί την ιδανική επιλογή για την παρουσίαση του αεροσκάφους, καθώς φημίζεται για τη μοναδική και γνήσια φιλοξενία της», τόνισε στέλεχος της εταιρείας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. «Η Lufthansa, με παρουσία στην Ελλάδα περισσότερο από μισό αιώνα, επέλεξε την Αθήνα και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την παρουσίαση του εντυπωσιακού αυτού αεροσκάφους, καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά, δηλώνοντας την πρόθεσή της να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ισχυρούς ελληνο-γερμανικούς δεσμούς».

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία της γερμανικής εταιρείας καταδεικνύει στην πράξη τη δέσμευση και την πίστη της στην ελληνική αεροπορική αγορά.

Η κ. Κεφαλογιάννη είπε ακόμη ότι η αποτελεσματική και η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και σημαντικών συνεργατών, τόσο από πλευράς επιχειρησιακής όσο και επιχειρηματικής, αποτελεί προϋπόθεση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Πηγή: Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook