Όλα τα΄χαμε οι S300 μας «λείπανε» | Σεπτέμβριο η πρώτη βολή στην Κρήτη | Video με τους S 300 σε δράση.

όλα-τα΄χαμε-οι-s300-μας-λείπανε-σεπτέμβ-64233


Πάνε σχεδόν 15 χρόνια από την πρώτη…φιλολογική συζήτηση για τους S-300 κι επιτέλους ελήφθη η απόφαση για την πρώτη βολή στο Πεδίο Βολής Κρήτης, στο Ηράκλειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το CRETALIVE η πρώτη βολή προγραμματίζεται να γίνει τέλος του Καλοκαιριού (κι όχι μέσα στο Μάιο ή αρχές Ιουνίου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί). Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει βούληση της πολιτικής ηγεσίας πλέον και η πλήρης ετοιμότητα των στελεχών της 126 Σμηναρχίας Μάχης…

«Η βολή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από το ρωσικής κατασκευής συστήματος κατευθυνομένων βλημάτων (Κ/Β) επιφανείας – αέρος μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας» είπε κορυφαίο στέλεχος της ΠΑ που επεσήμανε ότι όποτε δώσει το πράσινο φως  η ηγεσία θα γίνει η βολή. «Όποτε μας πουν είμαστε έτοιμοι, αλλά φαίνεται ότι πάμε για τέλη Σεπτεμβρίου’ ανέφερε.

Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την ενεργοποίηση των S 300 ξεπεράστηκαν .Έτσι κι αλλιώς  το θέμα των S 300 δεν ήταν «τεχνικό«. Ήταν πάντα πολιτικό και διπλωματικό.

Τώρα πάντως ο Αρχηγός του ΑΤΑ Αντιπτέραρχος Βαίτσης μετέφερε την εντολή στην 126 ΣΜ πριν από λίγο καιρό και όλοι δήλωσαν έτοιμοι ! Μοναδικό μέχρι στιγμής πρόβλημα οι στόχοι που πρέπει να πετάξουν γιατί το ΝΑΤΟ και οι χρησιμοποιούμενοι στόχοι του ΠΒΚ δεν έχουν καμιά σχέση με το σχεδιασμό σε τακτική βάση όπως θέλουν την εκτόξευση του πρώτου Βλήματος των Ελληνικών S-300!

H εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωσταράκου Μιχαήλ να βρούνε στόχους για τη βολή των S-300 πάση θυσία ,αλλά και το ταξίδι του επικεφαλής της εταιρίας στόχων του ΠΒΚ στο εξωτερικό είχε να κάνει και με αυτό !

Φέρτε στόχους γιατί θα βρω αληθινούς στόχους , φέρεται να είπε με μια δόση χιούμορ δήλωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ …

Πήγη: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook