Ψηφιακό σήμα και στα Χανιά από 26 Ιουνίου

ψηφιακό-σήμα-και-στα-χανιά-από-26-ιουνίο-56284

DIGEA XANIA

Την 26η Ιουνίου, ώρα 02:00 θα ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων από την «Μαλάξα» στον νομό Χανίων.Ταυτόχρονα θα διακοπεί η εκπομπή του τηλεοπτικού αναλογικού σήματος, όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ.

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό, οι τηλεθεατές είναι απαραίτητο να διαθέτουν δέκτη, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή, τεχνολογίας MPEG4, τον οποίο να συντονίσουν σε συγκεκριμένες συχνότητες με την έναρξη ψηφιακής εκπομπής.

Οι συχνότητες που θα «πιάνουν» ψηφιακά το τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών είναι:

Για το κέντρο εκπομπής «Μαλάξα»: Για τους δημόσιους σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 21 (474 MHz), 24 (498 MHz), 39 (618 MHz) – για τους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας: 49 (698 MHz), 56 (794 MHz) – για τους σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας της Κρήτης: 38 (610 MHz), 57 (762 MHz).

Για το συγκεκριμένο θέμα επιστολή προς το Δήμαρχο Χανίων Μανώλη Σκουλάκη απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαος Δασκαλάκης με τον οποίο τον ενημερώνει – και επίσημα – για την ημερομηνία έναρξης του ψηφιακού σήματος στα Χανιά.

Όπως αναφέρεται επίσης στην επιστολή «ο Δήμος Χανίων επηρεάζεται σε ποσοστό 95% (ποσοστό κάλυψης ψηφιακού σήματος)» ενώ σε αυτή τονίζεται ότι «η οριστική μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή συνιστά ένα καθοριστικό βήμα στην πορεία της πλήρους μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση, γεγονός που θα συμβάλλει στην τακτοποίηση του τηλεοπτικού τοπίου της χώρας».

One thought on “Ψηφιακό σήμα και στα Χανιά από 26 Ιουνίου

  1. Τα κρητικά κανάλια εκπέμπουν ψηφιακά, ήδη από τις 15 Ιουνίου, αλλά εξακολουθούν τις αναλογικές μεταδόσεις (μέχρι της παρούσης: 23:53 Τετάρτη 26 Ιουνίου)!

    Επιτρέψτε μου έναν συλλογισμό μεγαλείου ..φωσκολικού:
    Είτε τα κρητικά τηλεοπτικά κανάλια συμμορφώνονται με κάποια ευρωπαϊκή ή εθνική οδηγία, διατυπωμένη από κάποια πατσαβουρωθείσα υπηρεσία του Κράτους, όπως π.χ. η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), είτε απλά οι Κρήτες καναλάρχες σέβονται τα τηλεκοπάδια τους!

    Δεν θα έπρεπε τα ίδια να ισχύουν και για τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ DIGEA (ANT1, ALPHA, MEGA, STAR & ΣΚΑΙ)??? Ακόμα περισσότερο από τους Κρητικούς, οι εν λόγω Αθηναίοι (βαρώνοι της Διαπλοκής, όσο και αυτοδίκαιοι τιμητές του Κράτους), δεν θα έπρεπε να διατηρήσουν αναλογικές εκπομπές, έτσι ώστε να μας έριχναν στάχτη στα μάτια, για το πόσο «σοβαρά και υπεύθυνα» εργάζονται υπέρ του φιλοθέαμου κοινού, ιδίως τώρα που με την εξουδετέρωση της ΕΡΤ, αποτελούν ολιγοπωλειακό τσιφλίκι..?

    Έλα Αλέκο σε λίγο θα πλερώνεις ανταποδοτικά τέλη και για ΝΕΡΙΤ, και για DIGEA!?!? Πόσο??? χαχαχαχα!! άλλο βόδια, κι άλλο βούγια, και πρόβατα, μπεεεεε!!
    http://www.economicshelp.org/blog/152/monopoly/anti-trust-policy-and-monopoly/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook