Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ

ψηφίστηκε-από-τη-βουλή-το-νομοσχέδιο-γ-435074

Υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας».

Ψήφισαν συνολικά 252 βουλευτές, ενώ επί της αρχής ψήφισαν «ναι» 156, «όχι» 79 και «παρόν» 17 βουλευτές.

Στο άρθρο 1 ψήφισαν «ναι» 179 και «όχι» 78 βουλευτές.

Στο άρθρο 77 ψήφισαν «ναι» 151 βουλευτές, «όχι» 44 και «παρόν» 57.

«Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση βάζει οριστικά τέλος στα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του ελληνικού εναέριου χώρου», τόνισε χθες Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Στο νομοσχέδιο προστέθηκαν και διατάξεις σχετικά με τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούσαν για την έγκριση της υποδόσης των 2,8 δισεκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους Χρ. Σπίρτζη και Κ. Χατζηδάκη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

H λειτουργική και οργανωτική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΥΠΑ, ώστε να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο του ελέγχου, διοικητικής υποστήριξης υπηρεσιών αεροναυτιλίας και διαχείρισης των μη παραχωρημένων αερολιμένων, είναι ο στόχος που προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση με το εν λόγω σχέδιο νόμου.

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook