Ψηλά στην ιεραρχία του υποκόσμου ο νεκρός μπόντι μπίλντερ | Από το 2003 προσπαθούσαν να τον σκοτώσουν

ψηλά-στην-ιεραρχία-του-υποκόσμου-ο-νεκ-530627

Όταν τα δύο εννιάρια πιστόλια των τεσσάρων εκτελεστών με τις κουκούλες σημάδεψαν το γυμνασμένο σώμα του 47χρονου bodybuilder, ένας νέος κύκλος αίματος με απρόβλεπτες συνέπειες άνοιξε στον κόσμο της νύχτας. Το ποιοι κρύβονται πίσω από το μαφιόζικο συμβόλαιο θανάτου, λένε οι αστυνομικοί, ίσως να μην μάθουμε ποτέ καθώς οι πιστολέρο που πήραν εντολή να εκτελέσουν το Βασίλη Γρίβα μπορεί να μη γνωρίζουν καν ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

Ο πρωταθλητής του bodybuilding, δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο. Στον αθηναϊκό υπόκοσμο το όνομα του φιγουράριζε για περισσότερο από 20 χρόνια πλάι σε αυτά των μεγαλύτερων νονών. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ξεκίνησε τις “προστασίες” νυχτερινών καταστημάτων μαθήτευσε στο πλευρό του Θέμη Καλαποθαράκου που την εποχή εκείνη θεωρούνταν ο “άρχοντας της νύχτας”. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ποιοι και γιατί ήθελαν νεκρό τον Γρίβα. Πρωτοπαλίκαρο του βαρυποινίτη με το ψευδώνυμο “Καράφλας”, ο 47χρονος είχε ταυτιστεί με την ομάδα που θεωρούνταν νούμερο 2 στη νύχτα και βρισκόταν στη γιγαντιαία δικογραφία του 2011 της Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 νονούς.

Δείτε τις μαρτυρίες των κατοίκων έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο Γλυκών Νερών

H ομάδα είχε διαμάχες με άλλες οργανώσεις της νύχτας και δεν είναι τυχαίο ότι ο “Καράφλας” πριν τρία χρόνια είχε πέσει θύμα άγριας επίθεσης μέσα στις φυλακές από άτομα που είχαν εντολή να τον “ξεκάνουν”. Τα ίδια πρόσωπα, είχαν πρωταγωνιστήσει σε αιματηρό επεισόδιο σε μπαρ στο Μικρολίμανο το Νοέμβριο του 2014 με πολλούς τραυματίες.

Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών
Ο Βασίλης Γρίβας, μετά το θάνατο του Θέμη Καλαποθαράκου άρχισε να δραστηριοποιείται συστηματικά στο χώρο της νύχτας και να πουλάει προστασία σε μαγαζιά που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Μάλιστα, το 2003 ο Γρίβας δέχεται επίθεση  θανάτου με πυροβολισμούς και από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει. Συχνά, απασχολούσε τους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών και μάλιστα για τη μεγάλη υπόθεση των 217 νονών της νύχτας, καταδικάστηκε ερήμην σε 7 χρόνια κάθειρξη και ένα χρόνο αργότερα το 2011, παρουσιάστηκε μόνος του στον εισαγγελέα Πειραιά και παραδόθηκε στις αρχές. Μάλιστα, είχε πάει με ταξί στα δικαστήρια και όταν εμφανίστηκε ενώπιον των αρχών είπε χαρακτηριστικά “Γεια σας. Είμαι ο Βασίλης Γρίβας και ήρθα να με συλλάβετε”.
Όταν αποφυλακίστηκε φαίνεται πως δεν άλλαξε δρόμο και συνέχισε τις νυχτερινές μπίζνες. Οι άνθρωποι που σφράγισαν σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου, λένε οι αστυνομικοί, ήθελαν “η δουλειά να γίνει σωστά”.  Γνώριζαν ότι ο Γρίβας δεν κυκλοφορούσε συχνά μόνος του έξω όμως είχε τη συνήθεια κάθε πρωί να πηγαίνει τον γιο του στο 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά. Έτσι, του την έστησαν για να τον “φάνε”. Και το κατάφεραν. Οι οκτώ κάλυκες από τα δύο εννιάρια που βρέθηκαν στο σημείο, έχουν σταλεί για βαλλιστική όμως οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα βγουν “καθαροί”, που σημαίνει ότι τα πιστόλια που “άδειασαν” πάνω στο σώμα του Γρίβα για να τον “σβήσουν από τον χάρτη” δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Μέχρι στιγμής περισσότερα από δέκα άτομα έχουν καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής όμως δεν έχουν καταφέρει να δώσουν στοιχεία για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook