Ψάχνουν χωριό στην Ελλάδα για να ζουν βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι με ανέργους και φτωχούς!

ψάχνουν-χωριό-στην-ελλάδα-για-να-ζουν-β-86763

almyridaΈνα χωριό, με ήλιο και θάλασσα, το οποίο θα πάρει «ζωή» και θα έχουν τη δυνατότητα να συμβιώσουν και να συνεργαστούν Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι με νέους άνεργους από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία αναζητείται στη χώρα μας.

Το χωριό αυτό, στο οποίο ηλικιωμένοι πολίτες από λιγότερο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης θα μπορούν να αποσυρθούν μόνιμα ή για ένα διάστημα του χειμώνα δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε νέους άνεργους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αποτελεί την σκέψη της Πρωτοβουλίας ProWork.

Το σχέδιο αυτό, με σκοπό την προσέλκυση εθελοντών για την υλοποίησή του, θα παρουσιαστεί το απόγευμα, σε εκδήλωση στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΠΘ, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

«Η δράση έχει ως στόχο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, που μαστίζονται από την ανεργία», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Εμμανουήλ Χατζηγιάννης, εθελοντής στην τοπική ομάδα του ProWork στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας πως όσον αφορά τη χώρα μας υπάρχουν ήδη προτάσεις για δημιουργία είτε νέων χωριών, είτε αναζωογόνησης εγκαταλελειμμένων, στη Νότια Ελλάδα και τη Χίο.

Ωστόσο, με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν την ίδια ώρα το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη μέλη της Πρωτοβουλίας «Μένουμε Θεσσαλονίκη».

Όπως αναφέρεται σε σχετική τους ανακοίνωση, «έρχεται η πρωτοβουλία ProWork με τον δήμαρχο και μας λένε ότι «αλληλεγγύη» και «προοπτική» σημαίνει να δουλεύεις ως υπηρέτης, μπάτλερ, παιδί για τα ψώνια σε αυτούς που θα ξεπουλήσουμε τα έρημα χωριά μας».

Πηγή: newsit.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook