Ψάχνουν για νέα φοιτητική εστία στο Πολυτεχνείο Κρήτης

ψάχνουν-για-νέα-φοιτητική-εστία-στο-πο-73370

polytexneio kritis1

Η πρυτανική Αρχή προσπαθεί να βρει τρόπους για να αυξήσει τα δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η εστία έχει χώρο για μόλις 80 φοιτητές τη στιγμή που σπουδάζουν περίπου 3.500.

foititiki estia xaniaΣύμφωνα με τον Πρύτανη του ιδρύματος ο στόχος είναι μια νέα εστία αλλά και η εύρεση κάποιου χώρου σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση που θα μπορούσε να μετατραπεί σε εστία φοιτητών.

Στο πλαίσιο αυτό θα διεκδικήσουν το επόμενο κτήριο που θα κατασκευαστεί στο Πολυτεχνείο να είναι για εστία, Ο Πρύτανης του ιδρύματος υπογραμμίζει πως υπάρχουν αρκετά άδεια δημόσια κτήρια στα Χανιά.

Λόγω της οικονομικής κρίσης έχει αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών που ψάχνουν να βρουν τρόπο για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα τους όπως είναι η επιδότηση του ενοικίου.

Οι περισσότεροι είναι από την Αθήνα αλλά και από άλλες νησιωτικές περιοχές της χώρας και αρκετοί έχουν αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς εκεί βρίσκεται η Σχολή της επιλογής τους.

polytexneio kritis2Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκατοντάδες οι φοιτητές που δεν έχουν καν εγγραφεί τα δύο τελευταία εξάμηνα, αποχαιρετώντας ουσιαστικά με το νόμο Αθηνά τις σπουδές τους.

Τέλος, ένα από τα θετικά της κρίσης στην ακαδημαϊκή κοινότητα θα μπορούσε να είναι ότι οι φοιτητές προσπαθούν να μην γίνουν αιώνιοι καθώς οι γονείς δε μπορούν να πληρώνουν για πολλά χρόνια.

Πηγή: neatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook