Χόλιγουντ: Οι -μέχρι στιγμής- μεγάλοι νικητές και χαμένοι του 2016

χόλιγουντ-οι-μέχρι-στιγμής-μεγάλοι-νι-390907

Από τη Disney και τον Deadpool στο X-Men και τον Μάικλ Μουρ, το Χόλιγουντ μετράει ήδη τους κερδισμένους και χαμένους μιας δύσκολης εισπρακτικής χρονιάς στα ταμεία.

«Το 2015 -μία χρονιά που το Χόλιγουντ πείνασε- οι έξι πιο εμπορικές ταινίες έφεραν στα ταμεία το ένα τέταρτο του συνόλου της Αμερικανικής κινηματογραφικής παραγωγής» σχολιάζει ο Adam B. Vary στο BuzzFeed. Το 2016 μοιάζει ακόμη πιο δυσοίωνο για κάποιους στο Χόλιγουντ καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο οι έξι πιο εμπορικοί τίτλοι αντιπροσωπεύουν το 46% του συνόλου των εσόδων από όλες τις υπόλοιπες ταινίες που τρώνε στα ταμεία τη σκόνη τους.

Αποτυχημένα sequel, ανιαρές κωμωδίες, μετριοπαθή θρίλερ είναι κάποιες από τις κινήσεις που έκανε το Χόλιγουντ και τις πληρώνει με αποτυχημένες επενδύσεις. Επιπλέον το καλοκαίρι, μια περίοδος που έδινε ώθηση και καθιέρωνε τις μεγάλες επιτυχίες της χρονιάς με το ένα blockbuster να κονταροχτυπιέται με το άλλο, έχει αποδυναμωθεί κατά ένα 15% από πέρσι.

HONG KONG - SEPTEMBER 1: (EDITORIAL USE ONLY) In this handout photo provided by Disney, Mickey and Minnie Mouse are seen in front of the Sleeping Beauty Castle at the new Disneyland Park on September 1, 2005 in Hong Kong. The new theme park and vacation resort will officially open September 12. (Photo by Mark Ashman/Disney via Getty Images)

Το Χόλιγουντ είναι μια βιομηχανία αδυσώπητη και αυτοί είναι οι νικητές, κυρίως όμως αυτοί είναι οι απίθανοι χαμένοι.

Νικητές: Disney, Κίνα και Deadpool

Aπo τις έξι συνολικά παραγωγές που έχουν φέρει τα λεφτά τους πίσω και με το παραπάνω οι τέσσερις είναι της Disney. Zootopia, The Jungle Book, Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος και το sequel του Νέμο, Ψάχνοντας την Ντόρυ είναι παραγωγές της εταιρίας που έτσι και αλλιώς έχει αναδειχθεί σε πρωταθλήτρια των εσόδων.

Μόνο στην αγορά της Αμερικής, $ 284.700.000 είναι όλα όσα έχει αποφέρει στο studio το Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει. Επιπλέον, σε παγκόσμιο επίπεδο, η Disney είναι η μόνη κινηματογραφική εταιρία που οι ταινίες της ξεπερνούν σε έσοδα τα $ 3,8 δισ.

Η Disney έχει καταφέρει να μονοπωλήσει το box office με τις εταιρίες που πλέον έχει εξαγοράσει. Pixar, Marvel και Lucasfilm έχουν κάνει τη Disney υπερδύναμη.

Επιπλέον νικητές είναι οι γυναίκες σταρ άνω των 65 με τις Μάγκι Σμιθ, Σάλι Φιλντ και Έλεν Μίρεν να φένουν στα ταμεία πολλά χρήματα. Το Deadpool που τσάκισε κόκκαλα λέγοντας αστεία. Η New Line Cinema που επενδύει στον παλιό, κάπως από τα 80s τρόμο αλλά και η Κίνα που έχει αναδειχθεί στην αγορά εκείνη που το Χόλιγουντ θέλει να φροντίσει.

Οι ταινίες πλέον έχουν αναφορές στην Κίνα, οι παραγωγές μεταφέρονται στην Κίνα, τα εισιτήρια της Κίνας είναι ανέλπιστα πολλά και ουσιαστικά, το Χόλιγουντ ενδιαφέρεται για την Κίνα. Τέλος.

Χαμένοι: Τζόνι Ντεπ, sequels και όλοι οι υπόλοιποι

HONG KONG – SEPTEMBER 1: (EDITORIAL USE ONLY) In this handout photo provided by Disney, Mickey and Minnie Mouse are seen in front of the Sleeping Beauty Castle at the new Disneyland Park on September 1, 2005 in Hong Kong. The new theme park and vacation resort will officially open September 12. (Photo by Mark Ashman/Disney via Getty Images)

Πηγή: www.cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook