Χωρίς ασθενοφόρο Φαλάσαρνα, Μπάλος, Ελαφονήσι | Τι συνέβη στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου

χωρίς-ασθενοφόρο-φαλάσαρνα-μπάλος-ελ-706365

Χωρίς ασθενοφόρο όλο το Σαββατοκύριακο ξέμειναν οι πλέον τουριστικές περιοχές των Χανίων όπως ο Μπάλος, τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι, λόγω… έλλειψης ενημέρωσης του τοπικού Κέντρου Υγείας προς την αρμόδια Διεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του zarpanews.gr, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Κισσάμου έμεινε εκτός λειτουργίας την Παρασκευή λόγω τεχνικού προβλήματος, κάτι που θα έπρεπε να διαβιβαστεί στην τοπική διεύθυνση του ΕΚΑΒ και να προβούν σε αντικατάστασή του, έως ότου επιδιορθωθεί το πρόβλημα και το όχημα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Η ενημέρωση δεν έγινε ποτέ και με ευθύνη του Κ.Υ., όλες οι τουριστικές περιοχές στα δυτικά του Νομού έμειναν να εξυπηρετούνται μόνο από το ΕΚΑΒ των Χανίων, που μάλιστα το Σάββατο κλήθηκε να περισυλλέξει από την παραλία στα Φαλάσαρνα έναν 66χρονο διασωθέντα από πνιγμό Γαλλικής καταγωγής, όπου τον επανέφερε ο ναυαγοσώστης.

Ομοίως και την Κυριακή, στα Φαλάσαρνα σε επιληπτικό περιστατικό και πάλι έσπευσε στο σημείο το ΕΚΑΒ από τα Χανιά, ωστόσο λόγω της μεγάλης απόστασης έφτασε με σχετική καθυστέρηση στο σημείο, πράγμα το οποίο θέτει σε προβληματισμό για το τι θα συνέβαινε αν παρουσιαζόταν κάτι πιο σοβαρό, στις περιοχές που μάλιστα σφύζουν από ζωή ειδικά τέτοιες μέρες όπου υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα.

Σύμφωνα με την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ η οποία και επιβεβαίωσε το περιστατικό, το τοπικό Κέντρο Υγείας ουδέποτε έκανε την ενημέρωση ως όφειλε για να λάβει την αντικατάσταση του οχήματος όπως προβλέπεται, ενώ ήδη έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να αναζητηθούν ευθύνες για το συμβάν.

Πάντως μετά την απουσία οχήματος όλο το Σαββατοκύριακο, από σήμερα έχει σταλεί αίτημα στο ΕΚΑΒ για την αντικατάσταση του οχήματος που επιδιορθώνεται, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χωρίς ασθενοφόρο Φαλάσαρνα, Μπάλος, Ελαφονήσι | Τι συνέβη στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου

  1. ψεμματα λενε απο την υπε και το εκαβ το ηξεραν αλλα δεν ειχαν ασθενοφορο και πληρωμα. και οταν υπαρχει ασθενοφορο δεν υπαρχει πληρωμα στην κισσαμο (ποτε δεν εχει νοσηλευτη) αντε δεν τρωμε σανο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook