Χρυσός Λέοντας για τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

χρυσός-λέοντας-για-τον-γκιγιέρμο-ντελ-583901

Ο Χρυσός Λέοντας καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε το Σάββατο κατά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στην ταινία του μεξικανού σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για την ταινία του «The shape of water».

Η ταινία αφηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ μιας ονειροπόλας κωφάλαλης και ενός περίεργου αμφίβιου πλάσματος, ένα αντίδοτο εναντίον του «φόβου και του κυνισμού» όπως το αντιλαμβάνεται ο σκηνοθέτης.

Η ταινία, που προβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και τους επαίνους πολλών κριτικών.

«Τα παραμύθια είναι το τέλειο αντίδοτο εναντίον του κυνισμού, διότι αγγίζουν τα συναισθήματα» είχε υπογραμμίζει ο σκηνοθέτης όταν παρουσίαζε την ταινία του στη Βενετία.

«Εάν παραμείνετε αυθεντικοί και πιστοί στα πιστεύω σας, σε όσα πραγματικά πιστεύετε- στην περίπτωσή μου στα τέρατα- θα μπορείτε να κάνετε όλα όσα θέλετε» δήλωσε ο ντελ Τόρο, μιλώντας στα αγγλικά, αφού παρέλαβε το βραβείο του από τα χέρια της προέδρου της κριτικής επιτροπής, την Αμερικανίδα ηθοποιό Ανέτ Μπένινγκ.

«Είμαι 52 ετών, ζυγίζω περισσότερα από 110 κιλά και έχω ήδη γυρίσει περισσότερες από 10 ταινίες» είπε επίσης, προσθέτοντας ότι αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει «κάτι διαφορετικό».

Ο μεξικανός σκηνοθέτης, που ζει στις ΗΠΑ, αφιέρωσε την ταινία του σε όλους τους «μεξικανούς και λατινοαμερικανούς σκηνοθέτες που ονειρεύονται να κάνουν κάτι με τη μορφή παραβολής, όμως στους οποίους λένε ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Είναι δυνατό», όπως τόνισε ο ίδιος.

Μεγάλος νικητής του 74ου Φεστιβάλ της Βενετίας θεωρείται επίσης ο νεαρός Γάλλος σκηνοθέτης Ξαβιέ Λεγκράν που τιμήθηκε με δύο βραβεία, εκείνο του πρώτου έργου και τον Αργυρό Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας για την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους «Jusqu’à la garde», που πραγματεύεται το θέμα της βίας εναντίον των γυναικών.

Η κριτική επιτροπή της Μόστρας της Βενετίας απένειμε το βραβείο Volpi καλύτερου ηθοποιού στον Παλαιστίνιο Κάμελ ελ Μπάσα για την ερμηνεία του στην ταινία του Λιβανέζου Ζιάντ Ντουειρί, «L’insulte».

Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού απονεμήθηκε στη Βρετανίδα Σαρλότ Ράμπλινγκ για το ρόλο της στην ταινία «Hannah», συμπαραγωγή Γαλλίας- Βελγίου- Ιταλίας του Ιταλού σκηνοθέτη Αντρέα Παλαόρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook