Χριστούγεννα χωρίς δώρο για εργαζόμενους στην Κρήτη

χριστούγεννα-χωρίς-δώρο-για-εργαζόμε-475633

Διαστάσεις εργασιακού μεσαίωνα βιώνουν ενόψει των Χριστουγέννων εργαζόμενοι σε όλη την Κρήτη, αφού παρά το γεγονός ότι στον ιδιωτικό τομέα το Δώρο των Χριστουγέννων αποτελεί συμβατική υποχρέωση του εργοδότη, ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων, όχι μόνο έμεινε χωρίς δώρο. Αλλά αναγκάστηκε όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς να υπογράψει ότι το έλαβε και να φορολογηθεί για κάτι που όμως ποτέ δεν εισέπραξε.

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εκβιάζονται από εργοδότες και αναγκάζονται υπό το φόβο της απόλυσης να υπογράψουν για ένα ποσό που δεν έλαβαν εξήγησαν στελέχη των εργατικών κέντρων που διευκρίνισαν ότι ο μοναδικός τρόπος τον οποίο εδώ και χρόνια έχουν υποδείξει στο υπουργείο, για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, είναι να επιβάλει στις επιχειρήσεις να πληρώνουν μισθούς, δώρα και επιδόματα μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Κάτι που όμως μέχρι σήμερα χωρίς να έχει υλοποιηθεί, εξακολουθεί να δίνει συνέχεια σε μια τέτοια πρακτική.

Το επίδομα των Χριστουγέννων θα έπρεπε να είχε καταβληθεί μέχρι χθες στους εργαζόμενους, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που ναι μεν έλαβαν δώρο, αλλά το ύψος ήταν διαφορετικό από αυτό που έπρεπε, ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες και για εργοδότες που έδωσαν δώρο αλλά όχι μισθό.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook