«Χοντραίνει το παιχνίδι»… Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν τα αδέρφια Τσίπρα για «συκοφαντία»

χοντραίνει-το-παιχνίδι-στη-δικαιο-714705

Στα ύψη εκτοξεύτηκε το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.. Με αφορμή το δημοσίευμα για την εταιρεία που ανήκει σε πρόσωπα της οικογένειας του πρωθυπουργού και «την ευνοϊκή ρύθμιση του δανείου της με τράπεζα» ο Δημήτριος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα μιλούν για «αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες» προαναγγέλλοντας προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια.

Επίσης, η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης, είχε κατηγορηθεί για χρήση πλαστού πιστοποιητικού ασφαλιστικής ενημερότητας για ανάληψη κατασκευαστικού έργου, υπόθεση που παραγράφηκε υφ’ όρον με τον νόμο 4411/16 επί υπουργίας Ν. Παρασκευόπουλου.

Με δήλωσή τους ο Δημήτριος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα τονίζουν:

Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει.

«Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η Ν.Δ. εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα»

Αντίδραση υπήρξε και από το πρωθυπουργικό Γραφείο που σημειώνει πως «οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη – και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ – καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων».

Σύμφωνα με το Μαξίμου, «όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η Ν.Δ. εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα» εξηγώντας πως όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που «η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του».

Το πρωθυπουργικό Γραφείο μιλά για «μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο» τονίζοντας πως είναι δικαιολογημένος ο πανικός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης… «και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε…».

Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, ζήτησε απαντήσεις για την τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα που «επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη».

Όπως σημειώνει η κ. Σπυράκη, «τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο».

Η Νέα Δημοκρατία «ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook